Solid borteseier

Mjøndalen styrte det meste og vant 2-0 borte mot Viking.

Mjøndalen hadde gjort noen små endringer fra serieåpningen mot Florø (1-1). Ylldren Ibrahimaj var flyttet ned på midtbanen og gjorde plass til lånespiller Mahmoud Eid på høyrekanten. I tillegg startet Boye på topp.

Og MIF fikk en knallstart på den tøffe bortekampen. Etter kun åtte minutter slo Quint Jansen en utsøkt pasning i bakrommet. Der kom Mads Hansen på løp og - med leggen - satte han ballen i mål. 0-1.

Full kontroll

Resten av første omgang var solid fra de tilreisende. Hjemmelaget slet voldsomt med å skape noe som helst.

I starten av andre omgang kom Boye nærme en ny scoring, men forsøket ble stoppet i siste liten av Viking-forsvaret. Etter pause var det noe mer trøkk mot MIF-målvakt Lukas Jonsson, men han ble aldri satt på de store prøvene.

Hamret inn frispark

Med et drøyt kvarter igjen på kampuret, ble innbytter Jibril Bojang spilt fri og ble uregelmessig stoppet av Vikings sisteskanse. Dommeren valgte å holde seg til gult kort - til MIF-benkens store fortvilelse. Ylldren Ibrahimaj skulle få opp humøret til Vegard Hansen & co. Fra 18 meter banket han frisparket via tverrliggeren og i mål. Ballen spratt riktignok ut igjen før Mads Gundersen headet den i mål, men reprisen viste at scoringen var Ibrahimajs. Dermed 0-2.

Mjøndalen forberedte seg på et stormløp mot egen boks, men det ble med noen slappe forsøk fra hjemmelaget. MIF hadde noen kontringsmuligheter som ikke ble tatt spesielt godt vare på, men det spilte liten rolle. Det endte med 0-2 og seier i årets første bortekamp!

Viking - Mjøndalen 0-2 (0-1)