Tidenes vårsesong

Aldri før har Mjøndalen under Vegard Hansens ledelse tatt så mange poeng etter 13 runder i OBOS-ligaen.

Annonse:

Status for Mjøndalen etter 13 runder i OBOS-ligaen 2018 er 25 poeng og 3. plass. Like mange poeng (og samme målforskjell) som Sogndal på direkte opprykk. Serieleder Aalesund har fire poeng mer.

Det er mer poeng enn noen annen sesong i 1. divisjon under Vegard Hansens ledelse.

Slik har status vært etter 13 runder tidligere sesonger:

200914 poeng13. plass
201013 poeng13. plass
201117 poeng10. plass
201221 poeng7. plass
201316 poeng11. plass
201422 poeng5. plass
201617 poeng10. plass
201721 poeng5. plass
201825 poeng3. plass

- Stort sett har vi alltid hengt etter midtveis i sesongen og hatt en god høst som har gitt kvalik-plass. I år er det annerledes. Faktisk har alt vært stikk motsatt i år: Vi vinner bortekamper, slipper nesten ikke inn mål og hatt en svak hjemmeform. Nå bruker vi ikke tidligere års statistikk som noe hvilepute. Vi vet at det ikke er noe automatikk at vi skal være gode på høsten. Vi må bare fortsette å jobbe knallhardt for å oppnå gode resultater, sier Vegard Hansen.

Mest Lest

Bortelaget

Mjøndalen er ligaens beste bortelag. 16 poeng av 21 mulige er imponerende og milevis unna hva bruntrøyene har hatt vane av å sanke inn av poeng på bortebane.

- I fjor gikk det vel til september før den første borteseieren kom. I år tok vi den på første forsøk. Sånt er litt selvforsterkende og gir økt selvtillit. Vi har en defensiv trygghet som har gitt oss en stor fordel, spesielt på bortebane, sier Hansen.

Det så ikke fullt så lovende ut etter 16. mai. Da den 8. runden nettopp var ferdigspilt, og Mjøndalen hadde tapt 0-2 hjemme mot Ull/Kisa, lå laget på en 9. plass med 9 poeng opp til Viking på direkte opprykk.

Snudde etter 16. mai

Nå, fem runder senere, er det Mjøndalen som er a poeng med direkte opprykk, etter å ha vunnet samtlige kamper siden den gang.

Vi vet det er interesse for flere av spillerne våre

— Vegard Hansen

- Vi hadde et håp om at det skulle snu. Det tok litt tid før vi fikk det offensive spillet til å sitte. Men vi har jobbet godt og det er det eneste man kan gjøre for å komme seg ut av dårlige perioder, sier Hansen.

Søndag var det Levanger som møtte seierstoget fra Mjøndalen. Bruntrøyene scoret fire og nok en gang ble det smultring bakover.

- Det var deilig på alle måter. Vi trengte en kamp med mange mål etter å ha slitt med å score tidligere. Det hjelper på målforskjellen og selvtilliten. Men vi er ikke i himmelen. Vi har fullt fokus på neste kamp hjemme mot Nest Sotra. Det er et godt lag og vi kan ikke slippe oss ned, sier Hansen.

Attraktive spillere

Med gode prestasjoner kommer også interessen utenfra. Hansen tror hans beste menn er på blokka til andre klubber i både Norge og utenlands.

- Vi vet det er interesse for flere av spillerne våre. Så det kan godt hende vi må ta stilling til bud når sommervinduet åpner. Vi må tenke klubbdrift og se på totalen, sier Hansen.

Mjøndalen har tre spillere med låneopphold som går ut i juli: Lukas Jonsson, Mahmoud Eid og Sebastian Starke Hedlund. Det er ikke avklart hvor vidt noen av disse tre forlenger oppholdet i Mjøndalen.

Sosha Makanis utlån til Iran går også ut i sommer og planen er at målvakten returnerer til Mjøndalen. I tillegg er spissen Olivier Occean klar for spill når høstsesongen sparkes i gang 22. juli.

Se høydepunktene fra Levanger - Mjøndalen:


Se høydepunktene fra Mjøndalen - HamKam:


Annonse fra Obos-ligaen: