Knusende borteseier

Mjøndalen var best til det meste borte mot Levanger og stoppet ikke før det stod 0-4.

Vegard Hansens mannskap hadde en tøff oppladning til søndagens bortekamp mot Levanger. Fire dager før hadde laget spilt 120 minutter cupfotball og frykten var at det skulle prege de brune.

Det var ikke gjort store endringer på laget heller. Kun én endring hadde Hansen foretatt seg: Jibril Bojang kom inn på høyre kant for Andreas Hellum.

Kanonstart

Og det var ingen tegn til slitne Mjøndalen-bein. De brune skøyt ut fra startblokka og skapte fire store sjanser før kvarteret var spilt og nærmest rundspilte hjemmelaget.

William Sell fikk æren av å sende MIF i føringen etter at Quint Jansen stusset et langt innkast. Fra kloss hold tuppet han inn ledelsen. 0-1 etter kun fem minutter.

Det skulle ta litt lenger tid før de brune doblet, men scoringen var verdt ventingen. En vakker opprulling endte til slutt hos Mahmoud Eid som satt ballen i lengste hjørne. 0-2.

Spikeren i kista

Tomålsledelse var det også til pause. Levanger hadde yppet seg ved noen få anledninger - aller mest på dødball - men Lukas Jonsson var trygt på plass på alle forsøkene.

Etter drøye timen var det Mjøndalen som skulle lykkes på en ny dødball. Ylldren svingte inn og Quint kom stupende i feltet. Tomålscoreren fra onsdag headet inn 0-3 og da var kampen i realiteten over.

Et lite forsøk på å snu kampen kom riktignok og Jonsson måtte ut i full strekk et par ganger. Da ga også MIF noen gode overgangsmuligheter. Mads Gundersen, som kom inn i pausa, tok best vare på sjansen og satte inn 0-4 med kun ett minutt igjen av ordinær tid.

Femte strake

I sum en dønn solid bortekamp med flust av både sjanser og mål. Og nok en gang et forsvarsspill det oser selvtillit av. Seieren er den femte strake i serien og den femte borteseieren (av sju). Og den niende kampen uten baklengs. Det fører Mjøndalen helt opp i ryggen på Sogndal som innehar den én opprykksplassen.

Neste kamp i OBOS-ligaen er: Mjøndalen-Nest Sotra tirsdag 26. juni.

Levanger - Mjøndalen 0-4 (0-2)