- Stor forandring

Mjøndalen har "finni seg sjæl". Nå oser laget av selvtillit.

Annonse:

Mjøndalen har startet oppkjøringen til årets OBOS-liga på imponerende vis. Tre seire og 17-3 i målforskjell, hvor det i én av kampene var Eliteserie-motstand. De aller mest pessimistisk anlagte stiller seg nå spørsmålet om laget er for tidlig i form.

Jeg er veldig godt fornøyd med den troppen vi har nå

— Vegard Hansen

- Nei, det er ingen bekymring. Det skal understrekes at dette er treningskamper og derfor ingen grunn til å ta av. Men det vi har vist hittil er lovende, sier hovedtrener Vegard Hansen.

Tydeligere spillestil

Hansen begrunner de gode taktene med en helt ny måte å tenke fotball på for de involverte i Mjøndalen.
 
- Overgangen til 4-3-3 er mer enn en formasjonsendring. Vi jobber også annerledes når det kommer til relasjoner, roller og ikke minst spillestil. Det har vært en åpenbaring for oss. En enorm forandring. Nå har vi en mye tydeligere spillestil, noe som var vanskelig i 4-4-2, som etter min mening er et mer pragmatisk system. Jeg brukte mye tid på dette etter sesongslutt i fjor. Det har resultert i enda mer engasjement fra spillerne og et sterkere eierforhold til sine roller på banen, sier Hansen.


 
Svarene har ikke latt vente på seg. Sist lørdag var det Fram Larvik som fikk kjenne på den stigende formen til MIF-laget. Seksmålsseier er sterkt selv om motstanderen spiller i 2. divisjon.
 
- I treningskampene har vi vært gode på det vi trener på og dermed fått en del svar. Også når det kommer til enkeltspillere. Jeg synes Sell og Sondre har løst oppgavene godt som midtstoppere. Dio viser fremgang, spiller mye og responderer bra. Og Boye og Hellum virker å være i slag. Det gir oss ro med tanke på en eventuell spillerjakt. Jeg er veldig godt fornøyd med den troppen vi har nå, sier Hansen.

Avventer nye spillere

Klubben har ytret ved flere anledninger at det kan komme ytterligere spillere inn før seriestart. Hansen har ikke fokus på det nå.

Vi er avhengig av å finne den rette typen, men henter ikke noen inn for en hver pris

— Vegard Hansen

 
- Vi er avhengig av å finne den rette typen, men henter ikke noen inn for en hver pris. Vi har god tid. Jeg er aller mest opptatt av å utvikle de vi har, sier Hansen.
 
Også nysigneringene Lukas Jonsson (lån) og Ylldren Ibrahimaj skryter Hansen av.
 
- Ylldren er en klassisk indreløper og vært veldig god i de første treningskampene. Måten vi spiller på gir indreløperne mye involvering i angrepsspillet og både han og Lindseth, og selvfølgelig også Gundersen på lørdag, har stått bak mange av scoringene. Det er noe vi har utfordret dem på. Lukas har også spilt godt og gir hele laget en ny dimensjon med sin igangssetting. Han er ekstremt god med begge beina og har fotballforståelsen som skal til for å ta gode valg, sier Hansen.

Annonse fra Obos-ligaen: