Slutt etter 10 år

Andreas Hellum fortsetter ikke karrieren i Mjøndalen.

Annonse:

Han kom til Mjøndalen fra Birkebeineren som 13-åring og fikk til slutt a-lagskontrakt som 18-åring i 2016. Men nå er tiden i brunt over for denne gang for Andreas Hellum (23).

Etter fem år i a-lagstroppen som inkluderer to utlån til Nybergsund og Strømmen, avslutter han oppholdet i Mjøndalen. Hellums kontrakt løp ut ved nyttår og begge parter ble enige om at det beste for Hellums utvikling var å finne en ny klubb.

- Det er litt vemodig, men samtidig det jeg tror er det beste for meg, sier Andreas.

Han fikk en kanonstart i den brune drakta i 2016. Mjøndalen, som nettopp hadde rykket ned fra Tippeligaen, serieåpnet mot Kristiansund. Det unge spisstalentet fikk tillit fra start og hamret inn 2-1-ledelse kvarteret før slutt. Mjøndalen scoret ytterligere ett mål og både Hellum og Mjøndalen fikk en drømmestart på sesongen.

- Det er jo de opplevelsene man husker best fra tida i Mjøndalen. Og ikke minst de kampene hvor jeg kom inn og avgjorde på tampen, sier han.

Hellum har vært en mann som har jobbet med klokka. Mot Start og Arendal i OBOS-ligaen og nå senest borte mot Brann i Eliteserien, har han gjort nøyaktig det samme: Kommet fra benken og avgjort enten helt på slutten eller på overtid med en scoring.

I 2020 endte det med den ene scoringen borte mot Brann og nå ser Hellum frem mot nye utfordringer.

- Aller først skal jeg ha litt ferie, så jeg tenker ikke så mye på klubber akkurat nå. Men jeg er veldig lysten på å finne en ny klubb, sier han.

Annonse fra Eliteserien: