Innholdsrik uke

Vegard Hansen er "overalt" i dagene før lokalderbyet.

Annonse:

Hovedtreneren i Mjøndalen har i aller høyeste grad søkelyset på seg denne uka. Det tjuvstartet med det elleville 5-4-tapet mot Bodø/Glimt lørdag, fulgt opp med en VG-kommentar tirsdag. Samtidig er han med på 4 stjerners middag på TV Norge denne uka. Hans kokkekunster blir avslørt onsdag.

Og fredag er det kamp mot erkerivalen, Strømsgodset. Det er naturlig å spørre seg om det blir for mye for en Eliteserie-trener.

- Det påvirker ikke meg. 4 stjerners middag ble tatt opp i sommer. Jeg var litt redd for hvordan den første episoden ville være, men det gikk fint. Onsdag er det min tur til å være kokk, som jeg ikke er. Det er en ærlig sak. Jeg har fått utelukkende gode tilbakemeldinger så langt, sier han.

Nå gleder han seg aller mest til fredag. Sist lagene møttes, i cupen i 2017, fikk han sin første seier over Godset som MIF-trener. Han ledet også bruntrøyene til uavgjort på Marienlyst i 2015.

- Det er ikke til å legge skjul på. Det blir ikke noe større enn å møte Strømsgodset i en tellende seriekamp. Den rammen med fullsatte tribuner og masse supportere fra begge leire håper jeg gir masse energi. Vi har jobbet for dette siden vi rykket ned. Nå får vi lov igjen. Dette er ikke noe vi frykter, men gleder oss til, sier han.

Når han snakker om betydningen av et godt resultat, blir treneren ivrig. To tap på to mulige er ikke seriestarten hadde håpet på. Men alt er glemt dersom naboen fra Gulskogen slås fredag.

- Vi trenger poengene siden vi har kommet litt galt ut i starten. Også er det spesielt å ta poeng fra SIF. Nivåforskjellen har ikke vært mindre i nyere tid. Vi har en god sjanse til å vinne kampen. Godset har mest å tape, som favoritter og på hjemmebane, sier han.

Vegard blir ikke i noe dårlig humør når han snakker om helgens hjemmetap. Etter å ha kommet tilbake to ganger mot et høytflyvende Bodø/Glimt, endte kampen med ettmålstap. Vinnermålet kom elleve minutter på overtid.

- Vi så kampen på nytt både søndag og mandag. Det er skrekkelig å slippe inn fem mål, men det er også positive ting å ta tak i offensivt. Vi scorer fire mål, skaper sjanser og er giftige på dødball. Så må vi stramme opp forsvarsspillet. Vi blir for seine i forflytninga og må bli mer profesjonelle og kyniske når vi må, sier han.

Annonse fra Eliteserien: