Henter rutinert målscorer

Olivier Occean (36) skal skyte Mjøndalen til Eliteserien.

Annonse:

Fredag 1. juni ble det klart at veteranen Olivier Occean spiller høstsesongen i Mjøndalen. Kanadieren forlater 3. divisjonsklubben Urædd når overgangsvinduet åpner og blir spilleklar til MIFs hjemmekamp mot Levanger 22. juli.

Jeg er veldig motivert og har fortsatt en ambisjon om å spille på øverste nivå igjen - og gjerne for Mjøndalen

— Olivier Occean

- Vi har hatt utfordringer med å score nok mål en periode og synes det er viktig å komplementere med en annen type spiss i troppen vår. Occean er ikke et fremtidscase, men et kortsiktig middel for å være bedre rustet inn i en spennende og viktig høstsesong, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Occeans avtale med Mjøndalen strekker seg ut inneværende sesong. Karlsen er tydelig på at Mjøndalen skal fortsette å utvikle unge spillere.

- Vi har masse unggutter i troppen vår, og derfor er fint med både erfaring og kraft som Occean kan tilføre oss. Vi kjenner jo Olivier godt fra mange år i toppfotballen og gleder oss til å se han i brun drakt, sier Karlsen.

Occean har hele 13 sesonger bak seg i Eliteserien for Lillestrøm og Odd, senest i 2017. I tillegg har han blant annet hatt proffopphold i den tyske Bundesligaen for Eintracht Frankfurt.

Olivier Occean (nr. tre f.v.) scoret Odds 1-3-mål da Mjøndalen tapte 3-6 i Eliteserien 2015. Foto: Digitalsport.
Olivier Occean (nr. tre f.v.) scoret Odds 1-3-mål da Mjøndalen tapte 3-6 i Eliteserien 2015. Foto: Digitalsport.

Spissen står oppført med 90 mål i norsk fotball. Nå håper han det skal bli mange flere. Nok til å bevise at han fortsatt er god nok for Eliteserien.

- Først og fremst håper jeg laget presterer bra og at vi skaper sjanser og scorer mål nok til å kapre et opprykk. Jeg er veldig motivert og har fortsatt en ambisjon om å spille på øverste nivå igjen - og gjerne for Mjøndalen, sier Occean.

Han bekymrer seg lite over press og forventninger.

- Slik har det vært i hele min karriére, så det plager meg ikke. Jeg er i god form og vet hva som må til og jeg skal gjøre mitt beste, sier han.

Mest Lest

Han har scoret ett mål mot Mjøndalen i Eliteserien, kjenner klubben godt og roser MIF for hvordan det drives.

- Det er stor kontinuitet på trenersiden, som er en sjelden var i toppfotballen, og noe jeg ser på som veldig positivt. Klubben har gjort det veldig bra sportslig de siste årene og jeg har stor respekt for jobben som har blitt gjort her, sier han.

Annonse fra Eliteserien: