Bitter slutt på sesongen

Vegard Hansen tok søndagens tap tungt og mener de gikk på en taktisk bommert.

Annonse:

Søndag klokka 15.50 gikk siste brune spark på ballen for i år. I andre kvalik-runde ble det tap mot Ranheim og dermed røk også muligheten for opprykk.

Les Vegards Innspill: Slutten på slutten

Vi burde fokusert mer på tempo og mindre på dødballer

— Vegard Hansen

- Det er bittert at sesongen er over og det føles unødvendig å ikke få muligheten til å møte Eliteserielaget i siste runde. Da tror jeg det ville blitt åpent. Ranheim-kampen burde vi hatt taket på og vunnet. Nå er det fullt fokus på neste år og det er mye som skal gjøres. Så det er litt trøst å komme i gang med planleggingen av 2018, sier Hansen.

Bommet på taktikken

Hovedtreneren tar selvkritikk på hvordan kampen utviklet seg på søndag. Da Mjøndalen jaget et vinnermål ble det pumpet langt og ofte. Altfor ofte i følge Hansen.

- Vi burde fokusert mer på tempo og mindre på dødballer. Vi kunne tatt dem på kvalitet, men ble i stedet litt for ofte fristet til å slå langt siden vi har et våpen i Quint Jansen. Det burde vi sluttet med tidligere. Det var heller ikke meningen at det skulle bli så mye, men vi fikk mange dødballer på midten.

Hansen mener også at det ble en tyngre kamp siden Ranheim hadde gjort hjemmeleksene sine godt.

- Ranheim var godt organisert og forsvarte seg godt. De hadde nok lært av kampen i høst da vi vant enkelt. Det ble en sjansefattig og dårlig fotballkamp, sier han.

Målet er opprykk

Kort tid etter søndagens kvalik-exit var sportslig leder i MIF, Kenneth Karlsen, ute og meldte at målsettingen for neste år var opprykk.

- Vi skal gjøre alt vi kan for at vi rykker opp neste år. Vi blir bedre og bedre. I år synes jeg vi har tatt et nytt steg. Klarer vi å bygge videre på den gode høstformen, så er det innenfor rekkevidde. Men det blir ikke lett, sier Hansen.

Jeg er ikke på jobbjakt og har kun fokus på Mjøndalen

— Vegard Hansen

Klubben går nå i dialog med alle spillerne om fremtiden. De neste ukene vil gi svar på hvem som blir med videre. Fem spillere står uten kontrakt; Mads Gundersen, Ulrik Arneberg, Magnus Sylling Olsen, Marco Priis Jørgensen og Vamouti Diomande.

Tid for rykter

Nå som fotballsesongen i Norge nærmer seg slutten starter samtidig "Silly Season" hvor det florerer med rykter og spekulasjoner om overganger. Senest ble Vegard Hansen linket til nedrykksklare Viking.

- Jeg ser på det som underholdning. Litt overraskende at jeg ble pekt ut til å ta over Viking. Jeg har i alle fall ikke hørt noe derfra. Bare så det er klart: jeg er ikke på jobbjakt og har kun fokus på Mjøndalen, sier han.

Takker Pellegrino

Men én spiller som Hansen må klare seg uten neste år, er toppscoreren fra i år, Amahl Pellegrino. Han stod også uten kontrakt ved sesongslutt og har valgt å signere for naboen Strømsgodset.

- Vi visste at han kom til å forsvinne etter sesongen. Vi prøvde å få han med videre, men har forståelse for at han går til SIF. Jeg ønsker bare å takke han for innsatsen, opplevelsene og målene han har levert for oss. Jeg har aldri hatt en spiller som har scoret så mange fine mål i løpet av én sesong - ikke i nærheten. Det er nesten uvirkelig. Vi er lei oss for at han drar, men det er ingen sure miner. Vi håper i stedet at han lykkes, sier Hansen.

Annonse fra Obos-ligaen: