Bryter alle rekorder

Mjøndalens rekke på seks seire uten baklengs er ny MIF-rekord i nyere tid.

Annonse:

Søndag tok Mjøndalen sin sjette strake seier uten å slippe inn mål da Jerv ble slått 0-1 på Levermyr. Amahl Pellegrino ble matchvinner med sin fulltreffer etter en halvtime.

En slik rekke med seire har aldri skjedd før i de to øverste divisjonene i MIFs nyere historie. Selv om det har vært gode perioder før.

- Det er utrolig moro. Og eksepsjonelt bra. Vi har aldri vært fullt så solide i min tid, sier hovedtrener Vegard Hansen.

Gjerrig lag

I 2012 tok riktignok Mjøndalen seks strake seire, men slapp inn mål i to av kampene. Selv ikke i tredjedivisjon i opprykksåret 2006 klarte MIF det samme. Da avsluttet de brune med ni strake seire, men slapp inn mål i flere av kampene.

Hansen, som er inne i sitt 12. år som hovedtrener i klubben, tror han vet hvorfor laget er inne i en vinnerstim.

- Vi slipper til veldig få målsjanser i mot. Derfor scores det lite på oss og vi har spillere fremover på banen som kan avgjøre. Så i alle kampene har vi gjort oss fortjent til seier. Selv i kampen mot Jerv så vinner vi sjansestatistikken 7-4, sier Hansen.

Stod samlet i nedturen

Etter en trøblete sommer med få trepoengere i serien, tok Hansen og resten av trenerteamet et valg om å endre formasjon. Dét angrer han ikke på nå.

- Å være trener er en kontinuerlig prosess. Og det er en styrke å kunne gjøre forandringer. Vi så at vi hadde spillere som ville komme mer til sin rett i 4-3-3 og la derfor om. Så dette føler jeg trenerteamet, alle spillerne og hele klubben fortjener skryt for. Det viser at vi står samlet og at alle er ute etter å gjøre det best mulig, sier Hansen.

Med Start-seier søndag så ble sjansen for direkte opprykk tilnærmet visket bort for MIFs del. Men Hansen har veldig lyst på tredjeplassen som i dag Sandnes Ulf innehar med fire poeng mer enn bruntrøyene.

- Vi vil gjerne kapre den plassen. Det er ikke umulig, sier han.

Høsten er brun

Mjøndalen er og blir et høstlag. Siden opprykket til 1. divisjon i 2008 har bruntrøyene sanket flere poeng på høsten i alle sesongene unntatt 2014 (Eliteserien 2015 ikke medberegnet). Og selv 2014-sesongen var det kun ett poeng som skilte vår- og høstdelen av serien.

Med full pott i de resterende kampene slår også laget sin egen bestenotering siden opprykket. Høsten 2012 tok nemlig MIF utrolige 32 poeng etter ferien og hadde et poengsnitt på imponerende 2,1 per kamp på høsten. Så langt i høst er snittet 1,9.

Annonse fra Obos-ligaen: