Vil til Eliteserien med Mjøndalen

Petter Havsgård Martinsen er MIFs ferske venstreback.

Annonse:

Med kun dager igjen til juleferien kan Mjøndalen avsløre at klubben har hentet inn en ny venstreback. Navnet er Petter Martinsen fra Nest-Sotra.

Store ambisjoner

Bergenseren var selv den som tok kontakt da sesongen var over.

Mjøndalen er en klubb og en spillestil jeg tror vil passe meg bra

— Petter Martinsen

- Jeg ringte Kenneth og spurte om hvilke muligheter det var for spill i MIF. Etter noen samtaler ble vi fort enige, så nå gleder jeg meg til å komme i gang. Ambisjonen er Eliteseriespill med Mjøndalen, sier Petter Martinsen.

Han kaller seg selv for en venstreback med offensive kvaliteter. Det er det nok mye sannhet i da Martinsen i årets 2. divisjon stod for 20 målgivende og 4 scoringer fra sin backposisjon.

Han fikk sin debut i 1. divisjon i 2011 for Løv-Ham. Deretter gikk turen til naboklubben Nest-Sotra hvor de fikk to år på nest-øverste nivå før de rykket ned i 2015.

- Jeg har hatt fin utvikling i Nest-Sotra, men nå føles det naturlig å ta et steg videre. Mjøndalen er en klubb og en spillestil jeg tror vil passe meg bra. Jeg har fulgt med klubben en stund og fikk bekreftet mitt inntrykk da jeg snakket med Kenneth og Vegard.

Han kommer som ei kule i angrep

— Vegard Hansen

Treningsvillig

Hovedtrener Vegard Hansen innrømmer at Mjøndalen trengte en venstreback da Joackim Olsen Solberg ikke signerte ny avtale ved sesongslutt, og er veldig fornøyd med Martinsens signatur.

- Vi har møtt han noen ganger og jeg tror faktisk han scoret på oss i 2014. Petter er en intensiv og kvikk back med en god venstrefot. Ganske lik Mads Hansen i stilen - han kommer som ei kule i angrep. I tillegg kan han ta dødballer. Men kanskje aller viktigst så er han veldig treningsvillig, sier Hansen.

Martinsen har signert på en toårskontrakt med Mjøndalen og slutter seg til laget 3. januar da oppkjøringen til årets OBOS-liga starter.

Annonse fra Obos-ligaen: