Effektiv sluttspurt

To sene mål sørget for seier over Vålerenga.

To spillere lå hjemme grunnet sykdom, Christian Gauseth og Mathias Fredriksen. I tillegg ble Sondre Solholm og Joackim Olsen Solberg hvilt.

Vålerenga presset Mjøndalen i store deler av den første omgangen og de brune hadde nok med å forsvare seg. Til tross for det massive presset, så var det MIFs Sondre Liseth som kom nærmest scoring før pause med et stolpeskudd.

Kampen åpnet seg etter hvilen. Mjøndalen langt mer med og farlige frempå flere ganger før timen var passert. Vålerenga var skumlest på dødball. Heldigvis gikk begge forsøkene like utenfor mål.

Det siste kvarteret var det to meget unge lag på banen. Vålerenga byttet nærmest hele laget ved sidebytte og Mjøndalen puttet på flere og flere unggutter utover i kampen.

Vamouti Diomande satte opp Andreas Hellum da det nærmet seg full tid, men skuddet gikk over mål. Stor sjanse. Hellum skulle få sjansen til å rette opp da klokka viste 86 minutter spilt. Alexander Betten Hansen lurte to forsvarere og kom seg til dødlinja. Inne i boksen kranglet Hellum ballen i mål. 0-1.

- Godt både for meg og for laget. Plutselig lå ballen der og da var det bare å få satt den i mål, sa Hellum etter kampen.

Kun fire minutter senere var det Jibril Bojangs tur. Fra hjørnet av 16-meteren hamret han ballen i mål ved nærmeste stolpe. Og det var spikeren i kista. Mjøndalen gikk seirende ut av treningskampen mot Vålerenga, selv om kanskje resultatet er litt flatterende sett utifra spill og sjanser.

- Vi fikk litt temposjokk de første tjue minuttene og fikk ikke tak i ballen. Jeg var mellomfonøyd til pause. Det ble en del bytter etter pause slik det ofte blir i treningskamper, men vi vant og det er bedre enn å tape, sa Vegard Hansen etter kampen.

Vålerenga - Mjøndalen 0-2 (0-0)