Videre fra første runde

Et skadeplaget MIF-lag gjorde det som trengtes for å gå videre i cupens første runde.

Ørn-Horten er gode nok til å skape trøbbel for hvem som helst, og det var også hjemmelaget som kom best i gang i Lystlunden onsdag kveld. Men vestfoldingene klarte ikke sette MIF-forsvaret på de store prøvene, og bortelaget kjempet seg inn i kampen ettersom kampuret tikket videre.

Etter snaut tjue minutter sprakk også nullen. Sivert Øverby sendte ballen hardt inn i feltet på et hjørnespark, og Mathias Bringaker løp seg fri inne i feltet. Dermed kunne han kontrollert sette Mjøndalens første mål for kvelden.

Effektive MIF

Da ledermålet kom hadde MIF god kontroll på kampen. Ørn virket ufarlige, og det var egentlig bare på dødballer at det var noe som kunne minne om målsjanser noen av veiene. MIF har slitt med å skåre mål så langt i OBOS-ligaen, men var dødelig effektive i kveld.

For etter førti minutter tok målskårer Bringaker med seg ballen ned mot dødlinja på høyre side før han la den tilbake femogførr til Brinder Singh. Og han lot seg ikke be to ganger – den unge angriperen smalt ballen i lengste hjørne, og MIF kunne ta med seg en komfortabel ledelse inn i garderoben.

Etter pause var det Alie Conteh som var den første til å få en sjanse til skåring, men avslutningen etter ni minutters spill ble blokkert. Dermed levde fortsatt håpet for et hjemmelag som var med i banespillet, men som slet med å sette trykk offensivt.

Gammel kjenning markerte seg

De skulle få sin sjanse et kvarter før slutt. Og det var en gammel kjenning som kom nær. Frank Bamenye hadde nemlig entret banen etter pause, og det var nettopp han som fikk sjansen da en Ørn-spiller la inn. Men avslutningen gikk over mål.

Spikeren i kista ble satt akkurat idet klokka passerte nitti minutter. Den selvsamme Frank Bamenye mistet ballen på egen banehalvdel til Alie Conteh, og sierraleoneren fant innbytter Kristoffer Tokstad, som fosset frem. Alene med eks-MIF-junior Kristoffer Solberg gjorde veteranen ingen feil og vippet ballen elegant i mål til 0-3. Og det ble også sluttresultatet. MIF er dermed videre til andre runde, og det var det viktigste i kveld.