Vegard Hansen: - Fremgang fra i fjor

Som i fjor står Mjøndalen med fem poeng etter fire seriekamper. Men Vegard Hansen ser klar fremgang siden da.

Annonse:

Siden det er landslagspause, tok vi en prat med hovedtreneren og bad ham oppsummere status etter de fire første kampene:

- Alle kampene våre har vært forholdsvis jevne. Vi er solide og har sluppet til færre målsjanser enn tidligere. Tre av motstanderne er tippet langt opp på tabellen, men vi har likevel bare fått tre baklengsmål. Dessuten ser jeg igjen en del av det vi trener på offensivt. Det er en rød tråd i spillestilen vår, og vi så det også i treningskampen mot Ullensaker/Kisa, hvor vi slapp til mange av dem som har spilt lite eller ingenting i Eliteserien så langt.

Skuffelsen så langt var imidlertid tapet i Stavanger.

- Det er aldri gøy å tape kamper, særlig når vi leder.

Vi spør ham hva som har vært den beste prestasjonen så langt.

- Molde-kampen. Vi møter et av Norges beste lag, og vi matcher dem i det meste av kampen. Molde skrøt også av oss etter kampen. Vi skapte sjanser mot dem både på dødball, i overgangsspillet og i etablert angrepsspill. Den kampen er jeg veldig fornøyd med.

- Ingen lette kamper

Mjøndalen reiser til Bodø førstkommende helg for å spille enda en kamp mot et av lagene som er tippet blant medaljevinnerne. Så venter lokaloppgjøret mot Strømsgodset hjemme før juni avsluttes med en vrien tur til Kristiansund. Kampprogrammet i sommer ser kanskje lettere ut på papiret, men det vet ikke Vegard om han er helt enig i.

- Vålerenga, Molde, Bodø/Glimt og Rosenborg er tippet som topp fire, men bak disse lagene er årets Eliteserie veldig jevn. Vi gleder oss til å reise til Bodø, og har ingenting å tape. Hjemme mot Strømsgodset er vi kanskje favoritter, men slike kamper lever alltid sitt eget liv. Uansett har vi veldig selvtillit i måten vi spiller på, og føler oss ikke underlegne noen.

Fornøyd med nysigneringene

- Både Nikolas Walstad og Benjamin Stokke har imponert så langt. Walstad har et godt trykk i spillet sitt, han er uredd og knallhard i duellene. Dessuten er han god begge veier og holder et stabilt høyt nivå.

- Benjamin Stokke har mange av de samme kvalitetene, selv om han spiller i en annen posisjon. Han ofrer seg for laget og jobber veldig godt defensivt. I tillegg er han selvsagt viktig for grunnspillet vårt og orker mye. De to har styrket oss betraktelig. Sebastian Sebulonsen har også vært veldig god. Han er en smart spiller som er godt trent og har gode ferdigheter. Dessuten er han god en mot en og kan spille i flere posisjoner. Vi mener vi har truffet veldig godt på overgangsmarkedet i år.

Den uttalte målsetningen om å slippe til flere unggutter ble også viet oppmerksomhet før seriestart. Vegard synes MIF har lyktes godt der også.

- Skistad spiller som en veteran allerede

- Syver Skaar Eriksen er dessverre skadet, og det var en strek i regningen for oss. Men Erik Skistad har vært like god som vi har håpet. Han har vist solid kvalitet på trening, og det er herlig at han klarer å få til det samme i kamp også. Selv om han er knapt tjue år, spiller han som en veteran med mot og ro i spillet sitt. Dessverre har han også blitt skadet og er ute i flere måneder nå.

Fortsatt ingen ny sportslig leder

Men hvordan går det med jakten på ny sportslig leder i MIF? Det er Promiso ved Vegards forgjenger som hovedtrener i klubben, Espen Horsrud, som styrer prosessen med å finne ny sportslig leder. Vegard ber imidlertid klubbens fans ikke bekymre seg for dette.

- Prosessen har vært i gang noen uker nå. Klubben prater med noen kandidater, men det er foreløpig ikke så mye konkret å si. Imidlertid kan vi berolige alle med at det er gode kandidater som har søkt. Jeg tror det blir en veldig god løsning for klubben, forteller han.

Til slutt spør vi hva Vegard tenker om Eliteserien sett under ett.

- Det er ingen store overraskelser så langt. Lagene som er tippet i toppen har vært best, og etter dem er det som sagt veldig jevnt. Muligens er det litt overraskende at Brann har plukket så få poeng, men hvis en ser på kampprogrammet, er det kanskje ikke så rart likevel, avslutter hovedtreneren.

 

Annonse fra Eliteserien: