Vår nederlandske venn er tilbake!

Etter to år ved kysten, i fiskebyen Ålesund og hvalfangerbyen Sandefjord, er vi svært takknemlige for at Quint Arie Jansen nå er villig til å bytte fjord med elv, la utlandet vente, og nok en gang velger innlandet og Mjøndalen.

Annonse:

Fra Zaandam til Mjøndalen

Quint har sett mer av Norge enn mange nordmenn. Fra Hellas Sport i hjembyen Zaandam, gikk turen i 2014 til Bodø og fotballaget Junkeren. Etter en vinter i byen ved Nordlandsbanens endestasjon, fulgte han våren 2015 vintermørket nordover til Finnsnes. Der, i byen midt mellom Harstad og Tromsø, ble den tidligere spissen oppdaget av Vegard og Kenneth, og hentet til Mjøndalen for å utfordre Arneberg og Solholm i midtforsvaret vinteren 2017.

Nederlenderen tok utfordringen på strak arm, og etter et halvt år med skade og mange innhopp fikk han tillit fra start mot Strømmen 20. august. Jansen kvitterte med scoring etter fem minutter, og tok plassen som Ulriks makker ut året.

Nederlandsk harmoni

Med sine 193 centimeter over bakkenivå, og en manke Simba og Joey Tempest bare må misunne ham, er Quint Jansen rolig, elegant og høytsvevende, som en Arie.

I 2018 utgjorde han sammen med Sondre Solholm Johansen Obsos-ligaens tetteste midtforsvar. Duoen, som til forveksling kunne minne om fotballens svar på Tarzans to personligheter, hvor den fortsatt noe utemmede Sondre var villmarkens sønn Tarzan, mens Quint fremsto som den mer sindige og kontrollerte Lord Greystoke, bidro sterkt til at vi slapp inn 20 mål mindre enn opprykkskollega Viking.

Quint bidrar ikke bare med å stenge veien til eget mål, han vet også å finne målet i andre enden, og har bidratt med både viktige og vakre mål. Mange husker nok både frisparkperlen mot Ham-Kam og brassemålet i kvartfinalen mot Haugesund. 

Vi gleder oss til å se deg på Consto igjen, Quint!

For en nederlender, er tross alt Mjøndalen utlandet.

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: