Uten frykt

Vegard Hansen er, ulikt stort sett alle mjøndølinger, ikke nervøs før kveldens kamp.

Annonse:

Tirsdag kl 19 spiller Mjøndalen årets tredje siste kamp. Status før oppgjøret borte mot HamKam er at Mjøndalen med seier klatrer opp på 1. plass med to poeng mer enn Viking og fire poeng til Aalesund. Ett poeng gir også serieledelse, men da kun med bedre målforskjell enn Viking.

Viktigheten av kampen kan ikke overdrives og de fleste med et brunt hjerte biter negler før kveldens oppgjør. Trolig er det den samme nervøsiteten å spore i både Ålesund og Stavanger.

- Jeg kjenner på spenningen og har forventninger til kampen. Jeg synes vi har et kjempefint utgangspunkt og vi går til kampen uten frykt, sier Vegard Hansen.

Mentalt fokus

Hovedtreneren er altså ikke blant de engstelige - og godt er det. I stedet peker han på viktigheten av å gi spillerne trua på det de gjør. Og at inngangen til kampen kan bli avgjørende.

- Ja, det blir viktig å gi dem selvtillit og vise hvor gode vi har vært i høst. Vi kommer som et topplag og må spille som et topplag. Spillerne må ønske å bidra og ønske å vinne kampen. Da må vi tørre. Forrige kamp mot Jerv manglet det energi, spesielt i presset. Vi må heve oss fra den kampen, sier Hansen.

Frykt, derimot, bruker ikke Hansen tid på. Han har vært i verre situasjoner før.

- Jeg synes den spenningen er deilig og jeg sover godt om nettene. Det er vel nordmenn, og mjøndølinger spesielt, som tenker "hvordan skal dette gå?". Fakta er at vi ikke har tapt siden ferien og vunnet 9 av 14 bortekamper i år. Det må vi ta med oss, sier han.

Kan lede serien

Så fort oppgjøret i Hamar er over, skrur Hansen om bryteren og starter forberedelsene til neste oppgjør. Og det er heller ingen ubetydelig kamp. Tabellnabo Viking på hjemmebane. I årets nest-siste runde.

De ulike scenarioene for hvordan tabellen til slutt blir seende ut, handler i stor grad om den kampen. Derfor kan ett poeng i Hamar være langt bedre enn null før de to siste kampene skal spilles.

- Vi tenker ikke på Viking-kampen, men veit godt hvordan vi ligger an på tabellen. Så må vi se an kampbildet og ta vurderinger etter det. Vi reiser for å vinne, men veit at uavgjort gir tabelltopp, sier han.

Annonse fra Eliteserien: