Sander Bratvold knytter neven etter mål mot Skjervøy. Foto: Birger Marius Kristiansen

Unggutta sikret revansje mot Skjervøy

Et ungt rekruttlag ordnet årets første hjemmeseier på Consto Arena da Skjervøy reiste sørover lørdag ettermiddag.

Og unggutta var best i alt fra avspark til dommeren gav sluttsignalet. Det var ikke engang spilt et minutt da hjemmelaget kom til sin første store sjanse. Sander Bratvold ble spilt gjennom og kom alene med gjestenes målvakt, men sistnevnte var uredd og stupte inn i situasjonen for å avverge slik at skuddet fra Tyristrand-gutten gikk rett i kroppen i stedet for å bli omsatt til skåring.

Et par minutter senere kom Herman Kleppa til innlegg på sin høyre side, og inn fra motsatt stupte backkollega Andreas Arnesen. Dessverre ble hodestøtet for svakt, og da heller ikke Kleppa selv fikk sjansen på en liknende situasjon etter ti minutter var det klart at det fortsatt var målløst, til tross for en forrykende start på kampen av hjemmelaget.

Endelig mål

Men målet kom omsider. Etter tjue minutter var Sander Bratvold frempå og satte inn en heading da ballen igjen kom inn fra høyre. Det var befriende å endelig få målet, men MIF2 ville ikke gi seg med det, og det gikk et stønn gjennom de fremmøtte da Birhat Niwar fikk sikte fra 22 meter og kunne vri ballen mot lengste kryss – men det ble med klirring i metallet i stedet for nettsus.

En drøy halvtime var spilt da Matias Belli Moldskred fikk ballen i gave fra en Skjervøy-forsvarer. Han burde laget mål – eller sentret til de to lagkameratene som var helt fri inne i feltet – men blåste dessverre ballen over i stedet.

Det burde stått mer enn 1-0 til pause. Unge Trym Erstad – født i 2007 – fikk to fine sjanser på tampen av omgangen, men klarte ikke doble i målprotokollen. Likevel, første omgang var solid og hadde det ikke vært for solsteiken ville det vært en kald Erik Hejer vi hadde måttet tine opp i MIF-buret. Den unge burvokteren hadde nemlig ikke en eneste involvering i spillet i løpet av første omgang.

Innbyttere som markerer seg

I pausen gjorde trener Eirik Sande Kristoffersen et par bytter. Ut gikk Herman Kleppa og Matias Belli Moldskred. «Veteranene» ble erstattet av henholdsvis Varon Deep Gosal og Casper Sneltvedt. Sistnevnte skulle raskt markere seg. Fem minutter ut i omgangen fikk han skyte fra 13 meter – og dermed stod det 2-0.

MIF2 fortsatte å styre det meste, og unge Erstad fikk en ny fin mulighet etter 54 minutter, men det ville seg ikke helt for ungdomsskoleeleven i denne kampen. Sander Bratvold er imidlertid etterhvert en rutinert målskårer på dette nivået til tross for sine blott seksten år, og det var han som fikk æren av å pirke inn en retur etter 56 minutter, noe som gjorde at det stod 3-0 på måltavlen.

Rekruttene kjørte på videre og produserte sjanse på sjanse. Men det ville seg ikke før enda en unggutt og innbytter, Truls Karlsen, satte ballen i mål etter 87 minutter. Det var hans første mål på A-lagsnivå, og 4-0 skulle også bli sluttresultatet etter en kamp hvor MIF2 hadde full kontroll og sendte Skjervøy hjem den lange veien uten poeng. En herlig revansje etter et surt tap i midtuka mot samme motstander!

Neste kamp for MIF2 er søndag 7. august på Consto Arena. Motstander er Harstad IL, og avspark blir klokka 16. Møt gjerne opp og støtt gutta til tre nye poeng!