Ulrik legger opp

Stopperbautaen har spilt sin siste MIF-kamp.

Annonse:

Torsdag morgen kom beskjeden om at Ulrik Arneberg har valgt å ikke fornye kontrakten med Mjøndalen. Spilleren selv bekrefter at han er ferdig som toppspiller.

- Ja, jeg er ferdig med toppfotball. Jeg kommer ikke til å signere for en annen klubb, med mindre Rosenborg ringer og tilbyr en veldig lukrativ kontrakt, ler Arneberg.

Kun fokus på jobb

Dermed får alle i Mjøndalen beskjeden som de fryktet. Med tilnærmet full jobb ved siden av har det blitt vanskeligere og vanskeligere for Arneberg å kombinere de to oppgavene. Samtidig har Mjøndalen økt antall treningstimer i året.

Mjøndalen er en fabelaktig klubb som har en unik greie

— Ulrik Arneberg

- Jeg har vært inne på tanken tidligere, men det er først i år at jeg har gått gjennom prosessen og vært tydelig da sesongen var over. Grunnen til at jeg legger opp går på motivasjon og at jeg har en hektisk hverdag med full jobb ved siden av. Nå skal det bli godt å kunne fokusere på jobben og senke skuldrene, sier han.

Kenneth Karlsen ønsker å takke Ulrik for strålende jobb for MIF.

- Ulrik er en fantastisk type, en viktig spiller på banen og i garderoben. Derfor er vi lei oss for at hans tid i brun drakt nå er over. Vi forsøkte å få tak i Ulrik i mange år før vi lykkes før 2014-sesongen. Han var en spiller vi likte godt og som var veldig god for Asker den gangen. Til slutt fikk vi endelig et ja fra Ulrik og han har spilt fast i fire sesonger i Mjøndalen. Totalt ble det 126 kamper for Ulrik, det er godt gjort på fire år, sier sportslig leder, Kenneth Karlsen.

Opplevd mye

Arneberg legger til at det er med tungt hjerte han gir seg i den brune drakta.

- Det er litt sårt å gi seg, jeg må innrømme det. Mjøndalen er en fabelaktig klubb som har en unik greie. Klubben er som en stor familie som er utrolig engasjerte og står på for hverandre. Det kommer jeg til å savne, sier Ulrik.

Arneberg rakk å oppleve svært mye på sine fire år: opprykk i første sesong, Eliterseriespill, TV-serien "Alle Gutta", to kvartfinaler i NM og tre kvalik-spill.

- Jeg mener selv at jeg var den som gjorde det beste klubbbyttet i hele Norge i 2014. Jeg gikk fra Asker i 2. divisjon til Mjøndalen i 1. divisjon og ett år senere var det tre divisjoner mellom klubbene ettersom Asker rykka ned, ler Arneberg.

Dønn solid

Selv om Arneberg ikke er noen notorisk målscorer, rakk han å få nettkjenning i Eliteserien. Òg han ble den store helten borte mot KFUM i fjor med kampens eneste scoring. Hans viktigste fulltreffer var vel likevel i 2014 da han satte inn 2-0-målet mot Fredrikstad i første kvalik-runde.

Men han vil skrive seg inn i MIF-historien som en midtstopper som alltid ga alt og som uhyre sjelden leverte en svak prestasjon. En bauta rett og slett.

- Det har vært fire begivenhetsrike år og en veldig fin tid. De fire beste årene jeg har hatt i fotballen. Jeg har fått tillit og det har jeg satt pris på. Og jeg har bidratt så godt jeg har kunnet for at Mjøndalen har tatt steg som klubb, sier han.

Og han ønsker å takke fansen for støtten underveis.

- De er kanskje ikke den største supportergjengen i Norge, men de låter helt rått likevel uansett hvor vi er.

Se høydepunktene fra kvalik-seieren over Fredrikstad:


Se overtidsmålet hjemme mot Sandefjord i 2015:


Se matchvinnermålet borte mot KFUM i 2016:


Annonse fra Obos-ligaen: