Uavgjort i "junior ælv-classico"

Fartsfylt kamp i nasjonal G18.

Søndag 5/5 var det klart for «mini Ælv-classico» da jr lagene til SIF og MIF barket sammen på Marienlyst.

Begge lag hadde noen fravær, men stilte med gode lag.

MIF tok avspark og fikk umiddelbart flyttet spillet opp på SiF sin banehalvdel, der var vi i 5 min og skapte 2 store sjanser. Etter 5 min var SIF på sin første visitt i nærheten av vår 16m, det endte med et langskudd fra 18-20m som gikk i mål. Det var en liten kalddusj etter en frisk åpning av MIF.

Resten av omgangen bølget litt frem og tilbake, men med MIF som det førende laget, og som skapte flest sjanser, med blant annet en redning på streken av en SIF forvarer. SIF hadde kanskje den aller største sjansen rett før pause, da de var alene i gjennom mot Erik Heier i MIF målet, avslutningen gikk heldigvis over mål.

2.omg begynte med MIF press og vi skulle få rask uttelling, da et innlegg fra Gustav S Helling ble satt i mål av Juan Guzman etter 48 min. MIF juniorene fortsatte å presse SIF, men slet med å få uttelling. Etter et vedvarende MIF press i de første 20 min av 2 omg, fikk SIF et frispark høyt i banen. Det ble slått på bakre stolpe, hvor det sto umarkerte SIF spillere og vipps så var det 2-1 på en heading. Etter dette var kampen mer jevnspilt og det ble gjort en del bytter på begge lag, hvor trenerne satt innpå det som måtte være av jokere. For MIF var det vellykket, da innbytter Tobias Karlsen nydelig sendte gjennom en pasning til MIF’s beste spiller for dagen Abel Tjomsland, som alene med SIF keeperen utliknet til 2-2 etter 84 min. MIF forsøkte å presse på for et seiersmål, men klarte ikke å utnytte de muligheten vi fikk. Trenerne var ok fornøyd med uavgjort, selv om spill og antall sjanser gjorde at man følte en MIF seier ikke hadde vært ufortjent.

Neste kamp for jr laget er borte mot Start førstkommende lørdag, deretter Viking hjemme 19/5 kl 13.15. 2 runde i NM spilles 23/5 mot Toten på Consto Arena