Uavgjort i årets siste kamp

Etter 1-1 i saftbygda er sesongen 2023 over for bruntrøyene.

Annonse:

Det ender med trettende plass i en jevn OBOS-liga hvor marginene gjør at vi havner bak Sandnes-Ulf og Åsane på færre mål – og bare ett poeng bak Moss og Raufoss. Etter en sesongstart hvor vi slet kraftig har vi imidlertid avsluttet OBOS-ligaen på en flott måte. Dagens kamp på Fosshaugane føyde seg inn i denne rekken.

For Sogndal hadde alt å spille for i dag og måtte vinne sin kamp for å sikre den siste kvalifiseringsplassen. Imidlertid gikk vi rett i strupen på hjemmelaget fra avspark og var nær ved å ta ledelsen etter ti minutters spill. Det ble kaos inne i feltet, og Sogndals Per-Egil Flo var nær ved å sende ballen i eget mål, men målvakt Renze Fij fikk så vidt avverget.

Så ble det hjemmelaget som overtok, og skapte flere sjanser, men både forsvarsleddet til Mjøndalen sammen med målvakt Thomas Kinn var både dyktige og heldige, slik at stillingen til pause var 0-0.

Knallperle fra Granaas

Timen var spilt da Mjøndalen angrep til venstre. Sogndal så ut til å få klarert, men MIF var gode i presspillet og gjenvant ballen. Den endte hos Sondre Granaas, og foran 3050 og Dala banket syttenåringen ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Fij i SIL-buret.

Fem minutter etter ledermålet slapp Kevin Nicol og co Joackim Olsen Solberg inn i manesjen. Hensikten var nok å bidra med rutine mot et hjemmelag som jaget skåringer desperat, men etter drøyt sytti minutters spill var vår nummer seks uheldig og berørte ballen med hånda inne i eget felt. Handsregelen er jo en stor snakkis i fotballverdenen, og dommeren pekte ubønnhørlig på straffemerket.

Nesten strafferedning

Andreas van der Spa var ikke helt patent fra ellevemetersmerket, men skuddet var godt nok til at Thomas Kinn ikke klarte å stoppe ballen, til tross for at han var på den. Dermed hadde Sogndal utliknet, og var igjen på den viktige sjetteplassen.  Da meldingen kom om at Bryne hadde tatt ledelsen på Toten og dermed falt Sogndal igjen utenfor kvalifiseringsplassen. Hjemmelaget ble mer og mer desperate, men en god og heldig Thomas Kinn reddet det som hardtarbeidende MIF-forsvarere ikke ryddet unna.

Og det endte med 1-1 på Fosshaugane. Da er sesongen over for begge lag, og vi går inn i en vinterpause som vi skal bruke godt slik at vi kan havne høyere på tabellen neste år.

2.jpg
MIF-gutta fikk fortjent hyllest av 3050 og Dala etter et nytt poeng på bortebane.
Annonse fra Obos-ligaen: