Målløst i Tromsø for U19

0-0 i 3.serierunde

Kampen mellom fjorårets første og andre plass i NG19 var knyttet mye spenning rundt. Møtet i fjor i Tromsø endte med seier til hjemmelaget. Mjøndalen som har startet årets sesong med en overbevisende seier hjemme mot Brann og et knepent tap mot Bodø/Glimt på Consto var klare for sin første bortekamp i gruppespillet.

Første omgang startet noe rotete for begge lag. Tromsø tok tidlig styringen av kampen, men klarte ikke helt å trenge gjennom og skape de helt store sjansene. Men midtveis ut i omgangen får en av Tromsø-spillerne kjempetreff skrått fra høyre på 16 meter som går over fingertuppene til keeper Erik Hejer og i tverrliggeren. Returen havner uti boksen til Mjøndalen, men etter mye klabb og babb så får de klarert ballen.

Utover i omgangen så tar Mjøndalen seg mer inn i kampen, men klarer ikke å skape så mye og omgangen for begge lag blir noe kladdete og rotete offensivt.

Andre omgang starter jevnere hvor begge lag er godt involvert, men ingen av lagene tar ordentlig kontroll på den og skaper mye sjanser. Mjøndalen står godt defensivt og i andre omgang ser man at de har justert noe defensivt for enkelte av truslene hjemmelaget hadde og Tromsø kommer ikke til noen store muligheter bortsett fra et frispark fra ca 20 meter hvor Hejer er helt oppe ved krysset og plukker ned en ball.

Offensivt for Mjøndalen kladder det like mye som i første omgang. Kommer seg sjeldent gjennom for å skape de store sjansene. Men etter ca 75 minutter skal Frank få muligheten sin. Mjøndalen klarer å ta forsvarslinja til Tromsø i ubalanse. Han kommer alene gjennom, prøver å runde keeper, og velger å chippe over. Ballen går i en bue over keeper og en forsvarer som har kommet seg mellom, men ballen ender i stolpen.

På overtid av kampen får Eirik Windt tråklet seg gjennom en del på venstresiden og kommer seg løs i 16-meteren. Han skyter, men ballen går via et Tromsø-bein og opp i stanga. Igjen ble Mjøndalen hindret av treverket.

Kampen ender til slutt med 0-0 og begge lagene står tilbake litt skuffa og litt fornøyd.