U15 i aksjon i helgen

God læring mot fysisk tøff motstand

Annonse:

Vålerenga U15 (06 i 1.omg og 05 i 2.omg)-MIF U15  5-1

Sted og tid: Valhall, 2x40 minutter

Målsjanser: 10-4

Mål: Sondre Granaas.

Tropp: Andreas Fredriksen(Hønefoss), Noah Larsen-Vonstett(ROS), Noah Gythfeldt(Hønefoss), Mathias Guterud(Vestfossen), Benjamin Robinsen(Vestfossen), Jakob Holst(Stoppen), Markus Leirvik(Stoppen), Tobias Selbo(Vestfossen), Herman Warloff(Vestfossen), Andreas Fotland(Stoppen), Emil Haugen(Bødalen), Sondre Ringdal(Åssiden), Eivind Støa(Norderhov), Embrik Andersen(Vestfossen), Andreas Frøhaug(Heradsbygda), Sondre Granaas(Stoppen).

Vi reiste inn til Oslo med en 16 mannstropp. Alle fikk rikelig med spilletid,  og noen fikk i utviklingsperspektivets ånd spilt på litt "uvante" roller. Inngangen til slike kamper forsøker vi å gjøre så profesjonell som mulig. Det settes opp rammer og opplegg som de vil møte på senere (definerte oppgaver på faste situasjoner, fokusområder og kampmomenter).

Motspillet denne kvelden var et ferdighetsmessig, og fysisk Vålerenga-lag som spilte med 05 laget sitt(kretslaget) i 2.omgang. Kampen ble reint logisk litt ulik i de to omgangene der vi fikk øvd oss mye på å ha ballen i 1.omgang (off), mens det i 2.omgang ble mye jobbing uten ball(def). Selv om det sikkert føltes litt tungt å jage mye i  2.omg mener jeg slike spillsekvenser er veldig god læring.

Kampen startet friskt for vår del der vi frispilte bakfra og tredde opp en rettvendt Støa som kom helt fri på mål. Laget fortsatte å sette opp noen fine angrep og kunne fort ha laget et par mål i 1.omgang. Vålerenga på sin side var dyktige til å trille ball, og de hadde nok spilt noe mer sammen enn det vi hadde gjort. Etterhvert som de kom mer inn i kampen fikk de uttelling på en situasjon der vi var for sløve i 1f jobbinga innenfor egen boks. Nummer 2 kommer reint tilfeldig på et frispark de får fordi dommer mener det er tilbakespill. På elvermål og 1.60 cm spillere blir det nesten å regne som en straffe. En jevn 1.omgang ebber litt uheldig ut med underlege.

2. omgangen imponerer meg (mot Enga 05) nesten mest der guttene gir 100% selv om det blir tungt å skape så mye offensivt. Vålerenga har ballen mye og vi lå mye i to ledd og forsvarte oss. Respondering på den løpende coachinga, gode 1f ferdigheter og allerede innlærte prinsipper gjorde sitt til at vi gjorde det vanskelig for de å trenge gjennom.De fikk et par mål som en følge av litt mye ballwatching der de trer over feilvendt spiller (ikke sidevendt), og større fysisk der de løper fra oss. Offensivt greide vi i liten grad å sette opp så mye spill bakfra, men vi  fikk vi kjørt noen gode overganger der blant annet Støa ble spilt gjennom i bakrommet og felt. Sondre G satte ballen sikkert i mål, og vi fikk iallefall det fortjente målet vi skulle hatt i 1.omg.

Vi reiste fra Oslo med æren i behold og tar med oss mye læring.

Jann på vegne av U15-teamet.

Annonse fra Obos-ligaen: