Tro, håp og masse kjærlighet

Endelig satt den for Love, og dermed gikk Mjøndalen seirende ut av kronekampen mot Bryne søndag ettermiddag.

For det var god, gammeldags fotballstemning da Mjøndalen IF inviterte til kronekamp i forbindelse med Mjøndalsdagene. Prinsippet var enkelt – billettene var gratis, men samarbeidspartnere og supportere ble oppfordret til å bidra med et bestemt kronebeløp for hver tilskuer i ei slunken klubbkasse.

Og til tross for sportslig motgang sluttet bygda helhjertet opp om sine brune og hvite helter. Hele 2765 tilskuere hadde funnet veien til Consto Arena, men fikk en real kalddusj i solskinnet da Brynes Duarte Moreira klinket ballen i mål allerede etter ett minutt og ti sekunders spill. Rasmus Holten var først på ballen da Bryne sendte et langt innkast inn i feltet, men headet ballen ut i farlig rom. Og der stod portugiseren laglig til for å skyte. Skuddet var utakbart – og igjen hadde Mjøndalen havnet under tidlig.

Mjøndalen, bare Mjøndalen

Men derfra var det bare Mjøndalen. Sondre Granaas – som hadde en fin landslagspause med to skåringer mot Sverige for G18-landslaget – fikk en fin sjanse etter rundt sju minutters spill, men skuddet fra den unge liungen gikk rett over tverrliggeren til Igor Spiridonov i Bryne-kassa. Store sjanser ble det imidlertid ikke flere av på en god stund. Tempoet i ballen var for lavt, men på en dødball skulle det til slutt lykkes å få en kjærkommen utlikning.

Etter førti minutters spill jobbet MIF frem et hjørnespark. Love Reuterswärd viste frem sin flotte innleggsfot og sendte ballen inn i feltet. Spiridonov mistet ballen ned i beina til Ole Amund Sveen, som feide ballen mot mål før Mathias Bringaker tappet den inn. 1-1, og publikum kunne slippe jubelen løs før pause.

Og det spillemessige overtaket fortsatte etter pause, likevel uten at det ble skapt store sjanser. Men kampen var likevel spennende, samtidig som 3050 og Dala holdt trykket oppe på tribunen. Fansen hadde troa, støtteapparatet hadde håpet og hele Mjøndalen har Love. Og til slutt skulle trykket mot Bryne-målet gi uttelling.

Tro, håp og kjærlighet

Love Reuterswärd hadde ikke skåret for bruntrøyene før. Den svenske driblefanten har utfordret, kjempet, løpt og duellert, men utteling i målprotokollen har det ikke blitt før i dag. Nå skulle endelig svensken få sitt første mål.

Mjøndalen angrep på høyre etter at Sondre Granaas fant Syver Skaar Eriksen, og kongsbergenseren sendte ballen inn i feltet. Der kunne Reuterswärd – med kjærlighet til klubb og drakt – sende ballen enkelt i nettet bak en utspilt Spiridonov. Og da tok jubelropene helt av på Consto Arena etter 71 minutter.

Bryne hadde ikke spesielt mye mer å komme med, og Mjøndalen kunne kontrollere inn tre poeng. Dermed klatrer vi også vekk fra nedrykksplassen, og tar en liten feiring sammen med lojale supportere før vi bretter opp ermene for å gjøre oss klare til å møte KFUM Oslo borte neste helg. Da blir det mer kriging om poengene, og vi lover å gi alt i enda en kamp.