Trengte to baklengs for å våkne

Mjøndalen lå under med to før laget våknet i Fredrikstad søndag ettermiddag.

Annonse:

For det var milevis forskjell på kvaliteten på det bruntrøyene presterte i de to omgangene i plankebyen. Etter to raske baklengs i første omgang hevet laget seg mesterlig, men takket være en strålende FFK-målvakt ble det med Adrian Hansens redusering etter en halvtime.

Hjemmelaget tok tak i kampen fra avspark, og etter et kvarters tid fikk Håvard Åsheim kjempetreff da han fikk ballen på tjue meter, fintet ut Ole Amund Sveen og skrudde ballen i mål forbi Thomas Kinn. Ledelsen var helt fortjent, for FFK hadde så langt trillet ball i hatt med bruntrøyene. Det tok tjue minutter før MIF våget seg i nærheten av hjemmelagets målgård, men da sendte Love Reuterswärd innlegget bak mål.

Over halvparten av omgangen var spilt da MIF klarte å skape det som kunne omtales som en sjanse. Meinhard Olsen meide til, men forsøket gikk rett til værs. Likevel – det tente et visst håp blant de brunkledte supporterne.

Doblet ledelsen

Men kun minutter etter satte Ricky Alba inn hjemmelagets andre for dagen. Han var perfekt plassert da FFK angrep på sin høyre side, og kunne bare sette bredsiden til da ballen ble slått inn, og Thomas Kinn måtte igjen hente ballen ut av nettet. MIF lå under med to mål.

Samtidig var det nettopp enda en baklengs som skulle vekke bruntrøyene, for herfra og ut skulle det meste dreie seg om Mjøndalen. Storvokste Adrian Hansen leverte en teknisk perfekt avslutning med innsiden av foten da Sivert Øverby etter en halvtimes tid skrudde et frispark flott inn i feltet fra omtrent tretti meter. Da kom reduseringen, og MIF så at dette var mulig.

Både Love Reuterswärd og Meinhard Olsen fikk sjanser etter reduseringen, men nærmest utlikning før pausesignalet kom Martin Rønning Ovenstad da han omtrent idet 45 minutter ble passert klinket til på hel volley fra åtte meter. Skuddet var hardt og godt, men Fredrikstad-målvakt Håvar Jenssen reddet strålende. Og dermed var det pause etter en omgang hvor MIF hadde åpnet helt forferdelig, men jobbet seg inn igjen i kampen.

Overlegen andre omgang

Kun tre minutter var spilt av andre omgang MIF produserte omgangens første avslutning, men Jenssen var med på notene og reddet mesterlig igjen. Det samme skjedde igjen ti minutter senere da Love Reuterswärd fikk muligheten mot gamleklubben, og kun kort tid senere var Adrian Hansen også frempå igjen, men denne gangen gikk avslutningen rett over. Et kvarter var spilt, og Mjøndalen hadde fortjent utlikning.

Og ikke skulle bruntrøyene gi seg med et kvarters godt spill. Laget fortsatte å rulle opp angrep etter angrep, og midt i omgangen fikk Sondre Skogen muligheten til å skåre sitt første for klubben da han styrte et skudd mot mål, men igjen var Jenssen fantastisk i FFK-buret. På det påfølgende hjørnesparket fikk Benjamin Stokke avsluttet, men forsøket gikk i brystet på en FFK-forsvarer.

Og MIF beholdt det spillemessige overtaket kampen ut, men klarte ikke få ballen i mål. Dermed ebbet det ut med hjemmeseier, og vi tror vel alle fremmøtte på Fredrikstad Stadion i dag er enige i at Håvar Jenssen var dagens mann for hjemmelaget. For etter at Fredrikstad tok ledelsen med to mål, var Mjøndalen best i alt, men klarte – takket være hjemmelagets dyktige sisteskanse – ikke å utlikne mer enn en gang, og da ble alle poengene igjen ved Glommas utløp.

Neste kamp for MIF er mot selveste Brann, og den suverene serielederen kommer på besøk til Consto Arena lørdag klokka 16.00. Nok en gang leverte 3050 og Dala varene, og det er ingen grunn til å sitte hjemme når Brann kommer på besøk!

Annonse fra Obos-ligaen: