Tremålstap mot TIL2

Kreftene tok slutt for et ungt MIF2 tirsdag, og laget tapte med tre mot TIL2.

For det var en lang dags ferd mot kamp og ingen best mulig oppladning da flyet spillerne skulle med tirsdag morgen ble innstilt på grunn av tåke i nord. Da vi omsider ankom Tromsø, var været imidlertid strålende, og spilleforholdene så gode som de kan bli nord for polarsirkelen. I strålende sol ble det også en fartsfylt forestilling de få fremmøtte fikk se denne ettermiddagen.

Begge lag hadde mye kvalitet både i forsvar og angrep, men det var sjansefattig inntil hjemmelaget kunne avslutte etter 26 minutter. Skuddet var ikke særlig godt og ville normalt ikke volde en opplagt Erik Hejer i MIF-buret noen som helst problemer, men dessverre for oss gikk det via en MIF-forsvarer, og dermed var også Hejer utspilt. TIL2 kunne juble foran egne fans, og vi måtte begynne på nytt.

Over på åpent mål

Den store sjansen til utlikning fikk vi rett før pause. Det gikk fort da vi angrep på høyre side, ballen havnet inne i feltet hos unge Magnus Bjørnstad, som var litt uheldig med førstetouchet slik at han ikke fikk pirket ballen i mål. Returen havnet hos Birhat Niwar, som dessverre for oss ikke klarte å presse ballen under tverrliggeren. Og da ble det med 1-0 for hjemmelaget til pause.

Men utover i andre omgang tok kreftene slutt for MIF2. Da vertene økte til 2-0 midtveis i omgangen måtte vi også gjøre noen taktiske endringer siden Sander Bratvold – som for øvrig var et aktivum og viste sin høye klasse ved flere anledninger selv om målene uteble i dag – måtte gi seg. På slutten sendte MIF-rekruttene også opp storvokste Truls Karlsen som en ekstra spiss, men TIL2 forsvarte seg godt, slik at vi ikke fikk se de store sjansene.

Måtte gi tapt

De fikk også inn enda et mål med to minutter igjen av ordinær tid, og da måtte våre tapre rekrutter innse at slaget var tapt – for denne gang. For det er fortsatt tre kamper igjen av Norsk Tipping-ligaen avdeling 6 for vår del. Med seier på hjemmebane mot nedrykkstruede Senja førstkommende søndag kan vi fastslå at spill er sikret på dette nivået også for 2023, og møt gjerne opp for å støtte gutta i jakten på tre nye poeng! Avspark er klokken 16.30.