Tredje strake tap for MIF2

Mjøndalens rekrutter tapte hjemme mot Lokomotiv Oslo mandag kveld

Motstanderen tok med seg alle tre poengene tilbake til hovedstaden, selv om vi ønsket dem velkommen med et gedigent – nær ekstravagant – fruktfat før kamp. Men spillerne klarte å begrense seg, og langet ikke i seg så store mengder av den delikate frukten at de ble dårlige.

Men det var likevel hjemmelaget som kom best i gang. Kampen var tretten minutter gammel da et innlegg fra vår venstre side gikk tvers gjennom hele feltet. På bakre stolpe dukket Mathias Fredriksen opp, og skåret sikkert kampens første mål.

Vi fortsatte også å styre kampen, men det var tydelig at den styrkende frukten begynte å ha sin virkning da omgangen var drøyt halvveis. Våre midtstoppere kommuniserte også dårlig på en overgang, og Lokomotiv utliknet enkelt alene mot Julian Faye Lund. Dermed var lagene like langt, selv om Mjøndalen nok hadde vært best ut fra spill og sjanser.

Men det er mål som avgjør fotballkamper. Vi klarte ikke produsere store sjanser resten av omgangen, til tross for dominans i banespillet. Lokomotiv Oslo kom til en gigantisk dobbeltsjanse etter et hjørnespark på overtid i første omgang, men VM-klare Faye Lund vartet opp med en utsøkt dobbeltredning. Dermed var stillingen 0-0 til pause.

Andre omgang ble jevn spillemessig, og ingen av lagene kom til store sjanser den første halvtimen. 77 minutter var spilt da innbytter Tobias Widemann Karlsen skjøt på halv volley fra utenfor sekstemeter. Skuddet var muligens et av de hardeste til nå i år på Consto Arena, men ballen strøk så vidt over tverrliggeren. Hadde den gått under, ville oslolagets målvakt vært sjanseløs, uansett hva slags frukt han hadde fått servert før kampen.

Vi begynte med dette å øyne håpet, men bortelaget klarte å skåre på sitt neste angrep. Med tolv minutter igjen hadde vi da en formidabel oppgave mot et av avdelingens bedre forsvar. En formasjonsendring sørget for større trykk de siste ti minuttene, men vi kom dessverre ikke nærmere enn et stolpetreff etter 84 minutter. Dermed ble det 1-2, og alle poengene ble med til Oslo.

Neste kamp reiser også vi til Oslo, nærmere bestemt til beste vestkant. Motstander er Ullern, og avspark er kl. 19:00 på Ullern kunstgress mandag 20. mai. Møt gjerne opp – gutta trenger støtte nå.