Tre viktige poeng sikret i nord

MIF2 tok med seg alle tre poengene fra Senja mandag.

Annonse:

Det var en relativt trøtt gjeng som satte seg på bussen grytidlig mandag morgen for å starte en 1600 kilometer lang reise for å spille fotball. Reisemålet var Norges nest største øy, Senja, og kamp mot laget som bærer det samme navnet som øya.

Og det var ruskete vær da vi ankom. Men heldigvis gikk kampen innendørs i flotte Senja Storhall. Taket forhindret imidlertid ikke en tidlig kalddusj – hjemmelaget tok ledelsen allerede før det var spilt to minutter. Nonsjalant midtbanespill gjorde at vi fikk en overgang mot oss, og da skuddet gikk via en forsvarer var Erik Hejer sjanseløs.

Snudde raskt

Men MIF-rekruttene lot seg ikke demotivere av dette. Raskt rullet laget opp angrep på angrep, og Brinder Singh var akkurat for sen da Sondre Granaas la inn fra høyre ved første anledning etter avspark. Og det skulle ikke ta lang tid før angrepsiveren gav resultater. Magnus Bækken fikk nemlig sjansen fra sytten meter før det var gått fem minutter av kampen, og det skuddet var perfekt – ballen fant plass rett i krysset, og dermed var lagene like langt etter fem forrykende minutter.

Det tok under ett minutt før MIF2 var på farten igjen. Magnus Bækken fikk skjære gjennom et meget gavmildt hjemmelag, men på reisefot var dessverre ryggsekken på for hallingen. Imidlertid var det helt tydelig at etter et par passive åpningsminutter at de langveisfarende fra sør hadde overtatt initiativet helt og fullt.

Og kampen skulle være snudd innen det var spilt ti minutter. Igjen jobbet MIF2 seg frem på høyresiden, og denne gangen timet Brinder Singh bevegelsene sine perfekt – avslutningen var perfekt og ballen fant sin vei inn i nettmaskene bak hjemmelagets målvakt. Etter en meget fartsfylt åpning var MIF2 i førersetet – slik banespillet også tilsa.

Ledelse til pause

Brinder Singh fikk flere sjanser til å skåre før pause, men Senjas målvakt var både heldig og dyktig da han avverget flere av den unge spissens kvalifiserte forsøk. Til pause ble det dermed med 2-1-ledelse for bortelaget, selv om det kunne og burde vært mer.

MIF2 kjørte på for flere mål også etter at dommeren hadde gitt startsignal for de siste førtifem minuttene. Men etter 53 minutters spill ble vi igjen i overkant nonsjalante i midtbanespillet og ble utsatt for et brudd omtrent midt inne på Senjas banehalvdel. En av hjemmelagets spillere oppfattet lynraskt hva som skjedde, og etter veggspill kunne han skyte fra 45 meter mot det åpne målet. Erik Hejer forsøkte alt han kunne å avverge, men ballen snek seg under tverrliggeren, og utlikningen var med det et faktum. Det var en ny kalddusj for et MIF2 som opplevde å ha god kontroll på tingene.

Etter en times spill tok trener Eirik Sande Kristoffersen ut Sondre Granaas (som er født i 2006 og kom meget godt unna en times spill mot et fysisk robust Senja-lag) og satte innpå en spillesugen Birhat Niwar. Det byttet skulle lønne seg. MIF2 kjørte på for ledelse og produserte fortsatt sjanser, men hjemmelaget var skumle på overganger og kontringer.

Birhat superinnbytter

Etter 77 minutter skulle det forløsende ledermålet endelig komme. Sisteskanse Erik Hejer klinket ballen oppover på banen, og den havnet etter hvert hos den unge innbytteren Birhat Niwar. Han kom seg inn i boksen og kunne avslutte. Avslutningen var ikke av det beste slaget, men Senjas målvakt serverte en svak inngripen da han lot ballen skli mellom hendene på seg og inn i nettet. Dermed var MIF2 igjen i ledelsen.

To minutter senere kunne Frank Bamenye forsere fra en for ham noe uvant venstrebackposisjon. Han spilte frem Kent Håvard Eriksen, som uegoistisk la ballen inn i feltet i stedet for å forsøke på avslutning selv – og der dukket ingen ringere enn Birhat Niwar opp igjen og stanget kontrollert inn vårt fjerde mål da det var spilt 79 minutter.

Og flere mål skulle det ikke bli – dermed ble det tre viktige poeng med i bagasjen på vei sørover.

Neste kamp for MIF2 går på selveste 16. mai, og motstander er ingen andre enn SIF2! Det er med andre ord duket for et Ælv Classico i miniatyr på fotballens festdag – avspark så tidlig som 16.00!

Annonse fra Obos-ligaen: