Tre viktige poeng for andrelaget

MIF 2 vant mandagens viktige bortekamp mot Ready på imponerende vis.

Før utflukten til Oslos beste vestkant visste vi at dette kom til å bli en sekspoengskamp. Selv om vi sliter i bunnen, lå Ready bak oss på målforskjell før denne kampen.

Selve kampen var ikke noe fyrverkeri fra start. Det var langt mellom sjansene, og den første halvtimen var preget av stillingskrig. Men det var i sum muligens vi som var best. Tobias Karlsen fikk til et skudd etter tjue minutters spill, men det gikk høyt over og var mer truende for rosebedet i hagen bak banen enn Readys mål.

En utfordring kom da vi allerede etter 34 minutter måtte gjøre et bytte siden Frank Bamenye fikk en smell i albuen og ikke kunne fortsette. Inn kom unge Håvard Johnrud.

Fem minutter før pause skåret vi imidlertid. Alexander Betten Hansen kom seg fri på høyre side og slo ballen flatt inn mot midten av banen. Der kom kaptein Dagur Dan Thorhallsson, som skjøt og skåret sikkert. 1-0 til oss, fem minutter før pause. Og det var fullt fortjent! Første omgang var godt gjennomført, og vi hadde ikke vært i nærheten av å slippe inn mål.

Det var derfor en fornøyd Vegard Hansen som tok pausepraten. Han la vekt på å fortsette med det vi var gode på, nemlig å ha ro til å gjøre de enkle valgene bakover og å komme i stor fart fremover når vi angrep.

Og vi fortsatte å dominere på banen. Først kom den høyreiste midtstopper Adrian Hansen på et raid hvor han tok med seg ballen etter å ha vunnet den bak på banen. Ready delte seg som Rødehavet for Moses og unge Hansen hadde plutselig mulighet til å avslutte. Men skuddet ble for svakt, slik at målvakten kunne avverge.

Vel, tre minutter senere var det duket for Mjøndalens andre mål for dagen. Igjen var det kaptein Dagur som tok ansvar. Han klinket til fra 23 og en halv meter (tror vi), og keeper var ikke i stand til å redde skuddet. Dermed hadde vi en tomålsledelse med en halvtime igjen av kampen.

Man skulle normalt forvente et Ready-stormløp nå, men hjemmebane og en halvtime igjen. Men det kom ikke. Vi var fortsatt gode, og Erik Hejer bakerst reddet de forsøkene hjemmelaget hadde. På slutten kunne vi sågar økt ledelsen. Men 2-0 holder i massevis, og tre poeng kunne bli med hjem til Mjøndalen. Bortefansen frydet seg, og i garderoben var det lutter glede. Ja, kaptein Dagur, som ikke snakker mye norsk enda, klarte til og med å dra i gang Branna slå for å feire seieren.

Neste kamp er mandag 1. juli hjemme på Consto Arena. Motstander er Follo, og vi trenger støtte for å ta enda tre poeng. Møt gjerne opp! Avspark er kl. 19:00.