Tre stjerner til Akademiet

Sparebanken Øst-Akademiet har gjennomgått en reklassifisering og øker antallet stjerner fra to til tre.

Annonse:

- Helt siden oppstarten i 2017 har MIF vært klassifisert som en tostjernersklubb, sier akademisjef Morten Mundal.

Han forteller at reklassifiseringen startet i siste halvdel av 2023 og at det har vært en nokså omfattende prosess.

- Akademiklassifiseringen representerer en profesjonalisering og «benchmark» for hvordan vi jobber med spillerutvikling. Systemet er ansett som en av de aller viktigste årsakene til norsk fotball formidable utvikling de siste årene. Det omfattende systemet går alle toppklubbenes akademier i sømmene ned til minste detalj, og til sammen 270 kriteriepunkter skal bedømmes, forklarer Morten.

Bemanningen er økt, oppfølgingen av spillerne har tettere på alle nivåer og alderstrinn. Dette har nå resultert i at Sparebanken Øst-Akademiet er klassifisert som et trestjerners akademi.

Blant landets tjue fremste

- Det betyr at akademiet er klassifisert som ett av de tjue fremste akademiene i landet, hvor elleve av disse er på vårt nivå med 3 stjerner, sier Morten videre og skryter av medarbeiderne sine.

- Vi er kjempefornøyde og stolte av resultatet. Trenerstaben i Sparebanken Øst-Akademiet er større og sterkere enn noen gang. De skal ha en veldig stor del av æren for at vi har kommet dit vi er i dag. Samtidig er dette bare et nytt steg på veien med å utvikle spillere. Vi har løftet fundamentet som skal utvikle spillere, og nå har vi supre forutsetninger for å kunne jobbe godt videre med å sette dette ut i praksis, forteller akademisjefen.

- MIF Fotball skal legge til rette for utviklingen av unge spillere. Nå skal vi befeste vår posisjon som en utviklende klubb, avslutter en fornøyd Morten Mundal.

Annonse fra Obos-ligaen: