Tre poeng på fotballens festdag

To minutters magi sendte bruntrøyene til himmels 16. mai.

For Mjøndalen føk ut av startblokkene og festet grepet om gjestene fra Bergen fra avspark. Alt dreide seg om hjemmelaget, og før ti minutter var gått, ledet bruntrøyene 2-0.

Allerede før det var gått fem minutter, var Alie Conteh nær ved å sende MIF i ledelsen. Vålerenga-dödaren var bare et halvt skonummer å gi vertskapet ledelsen, og sierraleoneren var et konstant uromoment på topp for bruntrøyene.

Mathias Bringaker var også tilbake etter skade, og startet kampen. Siddisen var frisk, og de oransje måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe ham etter sju minutters spill. Dommeren pekte på straffemerket, og Meinhard Olsen gikk frem for å sende hjemmefansen til himmels. Og det holdt med et nødskrik, for Simen Lillevik Kjellevold i Åsane-buret reddet forsøket fra ellevemetersmerket. Men færingen var først på returen, og banket inn 1-0.

«Bring» leverer varene

Kun ett minutt gikk før MIF doblet. Bruntrøyene vant ballen og fosset i angrep. Alie Conteh – et konstant uromoment på topp – fant Mathias Bringaker ute til høyre, og den rutinerte angrepsspilleren skåret sikkert i nærmeste hjørne. MIF ledet 2-0 og bestemte alt på Consto Arena.

Åsane livnet ikke til før etter drikkepausen. De skapte sin første sjanse etter rundt 25 minutters spill, og kviknet veldig til mot pause. Førti minutter var spilt da ballen gikk i stolpen, og et minutts tid før pause rotet MIF-forsvaret det til og lagde frispark i farlig posisjon. Forseelsen skjedde så langt inne mot feltet at Åsane ropte på straffe, og de hadde kanskje et poeng. Men frisparket satt uansett i krysset – helt utakbart for Thomas Kinn. Dermed var pausestillingen 2-1.

Slitekamp på slutten

I andre omgang jevnet det seg mer ut. MIF produserte et par store sjanser, mens ballsikre Åsane jobbet seg inn igjen i kampen. Etter hvert ble det en slitekamp for et skadeplaget hjemmelag, men Åsane kom aldri til store farligheter, og med god hjelp fra 3050 og Dala på tribunen rodde bruntrøyene i land en fortjent 2-1-seier.

Dermed klatrer vi til tiende plass på tabellen, og med en hengekamp til gode er vi kun to poeng bak kvalikplass. Så blir det en knalltøff utfordring på Gjemselund på onsdag, men vi skal gjøre vårt beste for å bite godt fra oss også der.

God 17. mai og en fortreffelig pinsehelg til alle sammen!