Tre poeng med hjem fra Drøbak

Fredag kveld ble det endelig tre poeng igjen for MIF2 da rekruttene møtte Drøbak-Frogn borte.

Drøbak Frogn - MIF 2 1-2

Til tross for tap på rekke og rad i de siste kampene, var det en relativt optimistisk gjeng som tok turen til julenissebyen ved Oslofjorden fredag før pinse. Optimismen fikk seg fort et skudd for baugen da pinseutfarten gjorde av halvparten av reisetiden for støtteapparatet ble tilbrakt i kø på Kjellstad. Men trafikken løste seg etter hvert opp, og vi nærmet oss målet – Seiersten stadion.

Dette var et skikkelig bunnoppgjør mellom de to lagene som lå nederst på tabellen, men det var likevel stor stemning før avspark. Drøbak-Frogn skulle åpne sitt nye anlegg med hornmusikk, noe som var egnet til å skremme deler av bortelagets støtteapparat før avspark.

Men det er heldigvis spillerne som befinner seg på matta i løpet av kampen, og de forble upåvirkede av hornmusikken. Mjøndalen mønstret et ungt lag, som gikk fryktløst til verks for å spolere hjemmelagets pinsehelg. Imidlertid var det vertene som kom til den første store sjansen, da en av deres spillere fikk lov til å skjære gjennom vårt forsvar som varm kniv i smør. Men vi hadde VM-keeper Julian Faye Lund i mål, som avverget.

Vi førte fortsatt banespillet og kom til fine sjanser, men avsluttet for dårlig. Et kvarter var gått da dommer dømte indirekte frispark inne i hjemmelagets målgård for det han vurderte som et tilbakespill. Også denne muligheten utnyttet vi dårlig, og vertskapet hadde lite problemet med å rydde opp. Dermed var det fortsatt målløst.

Så skåret hjemmelaget etter en halvtimes spill. Noe mot spillets gang, men det er målene som teller i fotball, Vi måtte skuffet innse at vi igjen lå under, og at enda et baklengsmål skyldtes feil i forsvarsleddet.

Etter 39 minutter fikk hjemmelaget straffespark. Skulle vi dermed ligge under med to idet pausesignalet nærmet seg? Nei, vår VM-keeper reddet ikke, men skuddet gikk i tverrligger og over. Dermed var vi fortsatt godt med i kampen og hadde fortsatt overtaket i banespillet.

To minutter etter straffesparket ristet store, sterke Alfred Scriven av seg hele det bakre leddet til Drøbak-Frogn på egen hånd og serverte ballen til Dio. Ivorianeren brukte sin rutine godt og avsluttet sikkert i mål. Og med det var det 1-1 på Seiersten stadion, noe som også ble pauseresultatet.

Også i andre omgang hadde vi overtaket. Ballen smalt i stolpen da Tobias Karlsen fikk avslutte kanskje dagens beste MIF-angrep etter rundt ti minutters spill. Etter 65 minutter måtte Frank Bamenye ut med skade etter å ha blitt taklet hardt idet han var på vei inn i feltet. Inn kom Gustav Sving Helling, som vi vet er en ekte målsnik.

Nå begynte hjemmelaget å bli slitne. Vi hadde ført det meste av kampen, men stillingen var fortsatt 1-1. Det var spilt drøyt sytti minutter da Dio kom til en ny, fin sjanse, men denne gangen gikk avslutningen over mål. Rett etter var det Alfred Scrivens tur, men han ble stoppet av en finfin benparade fra hjemmelagets målvakt.

Så, etter 75 minutters spill var innbytter Gustav Sving Helling på rett tid til rett sted og gjorde det han liker best – nemlig å skåre mål. Dermed ledet vi 2-1 og hadde virkelig ferten av tre poeng med. Til tross for at vi fortsatte å produsere sjanser, klarte vi ikke å øke ledelsen. Men hjemmelaget ble heller aldri helt farlige mot et forsvar som spilte på det enkle og trygge for å holde et eventuelt stormløp unna. Etter seks minutters spill på overtid blåste dommer av kampen, og endelig var en ny trepoenger i havn for MIF-rekruttene.

Neste kamp for MIF2 er hjemme mot Frigg mandag 17. juni. Avspark er kl. 20:00 – møt gjerne opp!

Publisert: 09.06.2019, oppdatert: 14.06.2019
Skrevet av: Jan Erik Skretteberg