Tonny Brochmann forlater MIF

Etter lengre tids samtaler mellom klubb og spiller er det klart at kontrakten mellom Tonny Brochmann og MIF avsluttes.

Annonse:

Dansken kom til MIF sensommeren 2018, og spilte en viktig rolle i opprykket til Eliteserien den høsten. Han spilte elleve kamper og skåret tre mål opprykkssesongen, og var en svært viktig brikke i laget som reddet plassen i Eliteserien 2019. Med åtte mål var han også klubbens toppskårer den sesongen.

Før han kom til Mjøndalen, spilte Brochmann for Sogndal, Sandnes Ulf, Jerv og Stabæk, og til sammen har han vært i Norge i ti år nå.

Familien lengter hjem

- Jeg skal ikke legge skjul på at både jeg og kona lengter hjem nå. Det er fem år siden hun kom hit, og med en sønn på to og et halvt år og nytt barn på vei, så er det på tide å reise hjem, sier spilleren selv.

Han har ikke ny klubb på plass enda, men håper det ordner seg raskt. Fotball-CVen er bra og han føler seg også i fin form og mener han fortsatt har mye å gi på toppnivå enda, også i Danmark.

- Jeg håper jeg kan finne en klubb på så høyt nivå som mulig i Danmark, forteller han og legger til at han har ingen planer om å legge opp.

Trist for klubben

Vegard Hansen forteller at han har snakket mye med Tonny i det siste.

- Vi visste at han og familien lengter hjem, og selv om vi aller helst vil beholde en så god spiller i klubben, så ønsker vi ikke å stå i veien for familiens ønske. Når han er i form, er han kanskje den beste enkeltspilleren vi har, og han har i tillegg veldig mye kompetanse innen fotball. Tonny er en spiller jeg har pratet mye fotball med. I tillegg til å ha vært en veldig god spiller, vil jeg legge til at han også er en fantastisk type som har passet veldig godt inn i miljøet. Tonny vil bli savnet på alle måter, sier hovedtreneren.

Høsten 2019 var Tonny Brochmann en av de viktigste grunnene til at Mjøndalen klarte å holde seg i Eliteserien. Offensivt bidro han med målpoeng både gjennom egne skåringer, men også som tilrettelegger for andre spillere, og som en del av kapteinsteamet var han en viktig sparringpartner også for trenerteamet når slagplanen for overlevelse på norsk fotballs høyeste nivå skulle legges.

- Opprykket fra OBOS-ligaen var stort, men det å holde seg i Eliteserien for en klubb på vår størrelse var fantastisk, sier Tonny når vi ber ham trekke frem sine beste minner i den brune drakten.

Takker alle for støtten
- Det var fantastisk å nå det målet sammen, og vi har nådd målet vårt hvert år jeg har vært i klubben, legger han til.

Han synes også det er trist å forlate Mjøndalen, men understreker at dette er det rette for ham og hans familie.

- Jeg har hatt en veldig fin tid her og har trivdes godt i klubben. Både supportere, frivillige, administrasjon og medspillere har vært helt fantastiske. For meg har oppholdet i MIF vært preget av både opp- og nedturer siden jeg ble satt litt tilbake i fjor på grunn av sykdom. Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle i Mjøndalen IF og si at jeg setter stor pris på alt som er gjort for meg mens jeg har spilt her, sier Tonny.

Kan komme erstatter

Når det gjelder erstatter, forteller Vegard at klubben i utgangspunktet har nok spillere i A-troppen.

- At Tonny forlater oss, åpner opp for ungguttene. Både Lars Olden Larsen, Fredrik Brustad og Martin Rønning Ovenstad har spilt kant for oss i år, og i bakhånd har vi både Magnus Bækken og Frank Bamenye.

Han legger også til at klubben følger med på overgangsmarkedet, og at det sannsynligvis vil skje noe når vinduet åpner 1. august.

ny-sj_042949.JPG
Tonny Brochmann ble kåret til årets spiller i Mjøndalen i 2019, og fikk overrakt denne påskjønnelsen av Kenneth Karlsen før den avgjørende kampen mot Vålerenga i siste serierunde.
Annonse fra Eliteserien: