Tomålstap i Sarpsborg

En skadefri Christian Gauseth kunne ikke hindre tap borte mot Sarpsborg 08.

Mjøndalen reiste til Sarpsborg med en skadefri kaptein og en ny formasjon. Håpet var at det skulle gi de brune etterlengtede poeng i nedrykksstriden.

I stedet for en vitamininnsprøytning ble det en real kalddusj. Allerede etter fem minutter får hjemmelaget straffe og Mos omsatte den i mål.

Selv om Mjøndalen hadde ballen atskillig mer enn i de foregående kampene, så uteble sjansene. I stedet spilte de brune på seg flere brudd på høyresida.

Til slutt fikk hjemmelaget nok en gang ballen i mål etter å ha funnet store hull i MIF-forsvaret. Dermed stod det 2-0 til pause.

Vegard Hansen valgte å bytte hele tre mann i pausen. Det ga laget et løft og Mjøndalen fremsto tryggere og bedre, selv om det ikke ble skapte så mange sjanser. Nærmest kom Dagur Thorhallsson på en retur, men skuddet ble blokkert.

Men mer maktet ikke de brune. Dermed gikk laget på sitt tredje strake tap og det 13. på de 15 siste kampene.

- Vi er veldig dårlig. Vi skaper ikke sjanser. Nå er vi forferdelig skuffa og lei oss. Jeg vil ikke kalle det krise, men det er alt for dårlig, sa hovedtrener Vegard Hansen etter kampen.

Kaptein Christian Gauseth var tilbake etter et langt skadeavbrekk. Han spilte en godkjent kamp, men klarte ikke å prege kampen nok til at laget hadde fortjent poeng.

Han holdt ikke tilbake da han ble intervjuet på TV etter kampen.

- Det blir vanskelig når vi gjemmer oss bort og blir feige. Det ble bedre i andre omgang, men da ligger vi allerede under med to mål og da blir det tøft. Det er bare én vei ut av dette, og det er å fighte på, sa Christian Gauseth etter kampen.

Sarpsborg 08 - Mjøndalen 2-0 (2-0)