Tøff oppgave i vente

Mjøndalen er favoritter, men Vegard advarer mot et skummelt Ull/Kisa-lag.

Annonse:

Lørdag sparkes første runde av kvalifiseringen til Eliteserien i gang på Isachsen stadion. Mjøndalen, som kapret 3. plassen, møter ett av årets overraskelseslag, Ull/Kisa.

I den kampen må hovedtrener Vegard Hansen og resten av Mjøndalen leve med å være favoritter.

Folk må tro om igjen om de tror det blir enkelt

— Vegard Hansen

- Jeg bryr meg ikke så mye om favorittstempelet og frykter ikke at spillerne skal tro at det går av seg selv. Vi har fullt fokus og et eventuelt tap vil ikke komme på grunn av dårlig forberedelser eller undervurdering av motstanderen, sier Hansen.

Godt bortelag

Ull/Kisa har vist svært gode takter i årets sesong og står med 61 scorede mål. Det er nest-best i ligaen - kun slått av suverene Bodø/Glimt. Bortestatistikken er også sterk. Åtte seire ble det, noe som også er nest-best. Faktisk har Ull/Kisa flere borteseire enn hjemmeseire.

- Dette blir vanskelig. Folk må tro om igjen om de tror det blir enkelt. Ull/Kisa er et skummelt lag å møte. De scorer mye, men slipper også inn mange mål. De har farlige spillere offensivt med gode skudd, sier Hansen.

Litt bittert å se at Start kun endte tre poeng foran oss til slutt

— Vegard Hansen

Mjøndalen har samtidig en god statistikk mot laget fra Jessheim - riktignok på hjemmebane. Der har Mjøndalen ikke tapt, men tatt fem seire og én uavgjort siden 2012.

- I år har vi slått dem to ganger, men vi forbereder oss godt og det blir spennende å se hvem som er best på lørdag, sier Hansen.

Nesten full pott

Mjøndalen hadde en forrykende siste tredjedel på sesongen med ni seire av ti mulige. Kun et tap i Kongsvinger hindret full pott.

- Vi ødela for oss selv på sommeren med fire strake tap og tolv poeng opp til opprykk. At vi til slutt endte på tredjeplass er utrolig. Litt bittert å se at Start kun endte tre poeng foran oss til slutt. Nå ønsker vi å forlenge den gode trenden. Vi trenger å flyte på den bølgen og holde trykket oppe, sier Hansen.

Og treneren er klar på hva ambisjonen til Mjøndalen er nå.

- Vi vil rykke opp. Enten i år eller i løpet av de neste årene. Vi har et bra lag som vi ønsker å bygge videre på og forbedre. Før eller siden tror jeg vi er gode nok for opprykk, sier Hansen.

Annonse fra Obos-ligaen: