To tap første helg i Gøteborg

Mjøndalens juniorer tilbrakte helgen 15. til 17. november i Gøteborg i forbindelse med Skandinavisk mesterskap for juniorlag. Dessverre endte det med to tap.

Første kamp gikk mot svenske Elfsborg, og selv om vi forsøkte å gå rett i strupen på et av broderfolkets beste juniorlag, var det de gule fra Borås som tok en tidlig ledelse. Presset på ballfører var altfor svakt idet svenskene angrep på sin venstre side. De fikk lov til å spasere gjennom forsvaret vårt og skåret sikkert i lengste hjørne. Dermed lå vi under omtrent før støtteapparatet fikk vippet ned klappsetene på benken.

Før det var gått tretten minutter hadde Elfsborg doblet ledelsen, og målet så relativt likt ut som det første. Igjen var presset på ballfører altfor svakt, og vi rygget inn i egen sekstenmeter før vi turte å presse. Det endte med et nytt mål for svenskene.

Vi skulle komme tilbake spillemessig i omgangen, men klarte ikke redusere ledelsen. Dermed var det tomålsledelse til Tobias Linderoths gutter. Men om våre motstandere har en svensk landslagslegende som trener for juniorlaget, så har vi en ekte MIF-legende.

Bjarne Ingebretsen tok grep og gjorde nødvendige endringer i pausen. Både pasningskvalitet og balltempo skulle vise seg å være dramatisk forbedret. Etter 59 minutters spill skåret innbytter Mathias Moldjord. Han kom først på en retur etter et hjørnespark og skåret sikkert. Dermed levde håpet om å få med seg noe så definitivt. Nå var vi langt bedre enn motstanderen i alle spillets faser.

Utlikningen skulle komme på Amahl Pellegrino-vis. En annen innbytter, Brinder Singh, skar inn fra sin venstreposisjon og fyrte løs med innsiden av høyre fot. Ballen seilte inn i lengste hjørne, fullstendig utakbart for svenskenes målvakt.

Ikke lenge etter holdt vi på å fullføre snuoperasjonen da et frispark fra venstre var nær ved å nikkes i mål, men denne gangen klarte målvakten med nød og neppe å avverge. Men dødballmål skulle det bli. Vårt problem var imidlertid at det var Elfsborg som skåret. Med seks minutter igjen måtte vi igjen jage utlikning.

Dessverre skåret Elfsborg enda en gang før dommeren blåste, mens vi ikke klarte å komme i nærheten. Første kamp endte dermed med tap 2-4.

Andre kamp gikk av stabelen tidlig søndag morgen. Danske Esbjerg var motstander, og vi var rammet både av skader og sykdom i troppen. Det ble en del rokeringer på laget, og det er egentlig ikke så mye å skrive om den kampen. Vi var ikke i nærheten av å vise det nivået vi periodevis viste i den første kampen. I tillegg spilte jydene klokt, med kompakte forsvars- og midtbaneledd samtidig som de også var svært hurtige når de kom på overganger.

Vi fant for vår egen del ikke ut av hverken forsvars- eller angrepsspill og tapte kampen klart 0-3. Derfor skal vi hjem og trene før vi vender tilbake til siste bolk 6. desember.