To stjerner til Mjøndalen

Onsdag fikk Mjøndalens utviklingsavdeling beviset på at det jobbes godt i talentarbeidet.

Annonse:

Tilstandsrapporten for norske toppklubbers Akademier offentliggjøres i dag for første gang i historien hvor 26 klubber I Eliteserien og Obosligaen har deltatt. Det har vært et omfattende arbeid for klubbene som har pågått
gjennom hele 2017 og som nå kulmineres gjennom den første klassifiseringsrapport noen sinne.

- Antall stjerner hver klubb oppnår avgjør hvor mye Utviklingsmidler hver klubb får fra mediaavtalen. 360 millioner kroner er øremerket utvikling de neste seks årene fra denne. MIF Akademiets 2 stjerners status gir nå klubben vesentlig mer midler overført enn tidligere, og ikke minst gir dette klubbens Akademi en solid plattform å jobbe videre på, sier utviklingssjef i Mjøndalen Fotball, Arne Marcussen.

Les rapporten her!

Klubbene blir målt på 10 forskjellige områder og samlet sum gir alt fra 0 til 5 stjerner.

klassifisering

- Akademiklassifiseringen representerer en profesjonalisering og «benchmark» for hvordan vi jobber, fremfor alt med den spillerutviklingen som skal bære både norske klubber og til syvende og sist landslag ut i Europa og verden. Gjør vi jobben og trener riktig, er det bare et spørsmål om tid før resultatene vil komme. Vi er derfor stolte over å kunne presentere denne første rapporten, som vil komme annen hvert år fremover som en dokumentasjon på hvordan vi jobber for å sette norsk  fotball tilbake på kartet. Vi er i ferd med å få kontroll i bakrommet, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Annonse fra Obos-ligaen: