MIF2 tapte 2-3 for Halsen lørdag ettermiddag.

Siden A-laget har spillefri denne helga, har spillerne også fått noen dagers ferie, og det var derfor en svært ung tropp trener Kevin Nicol hadde med seg ned til den geologisk så interessante kystbyen lørdag. Faktisk var Sivert Øverby den eneste spilleren i troppen som var født før årtusenskiftet.

Men ungdommen kan også vise seg frem, og det er ungdommen som skal skape fremtiden og gjøre fotballagene bedre, for å vri litt på et sitat av Fritjof Nansen. Og ungdommen skal more seg, for siden kommer så meget, skrev Bjørnson da han var midt i livet.

Jevn og sjansefattig førsteomgang

Første omgang var en jevn affære. Halsen fikk en enorm sjanse etter fjorten minutters spill da vi slurvet i markeringsspillet og lot deres enslige spiss komme fossende alene mot målvakt Erik Hejer. Men unge Hejer er mesterlig én mot én og la seg oppå ballen for å avverge at den skulle gå i mål.

Midtveis i omgangen fikk MIF2 et hjørnespark, og den storvokste midtstopperen Sebastian Skjold knuste alt og alle i lufta. Headingen gikk i mål, og dermed hadde vi tatt ledelsen på en bortebane hvor vi ofte har måttet slite. Men etter 36 minutters spill utliknet Halsen til 1-1, og dette ble også pauseresultatet i en omgang som var tett og jevn. 1-1 var nok et riktig resultat ut fra spill og sjanser.

Kun fem minutter ut i andre omgang skulle imidlertid vertene gå opp i ledelsen. Det sprakk litt i markeringsspillet vårt igjen, men Kevin Nicol var fortsatt optimistisk til at laget hans kunne få med seg noe. – Heads up! ropte skotten.

Mer Bjørnson

Og MIFs raske unggutter løftet hodene. Det passer vel å sitere Bjørnson igjen:

Løft ditt hode, du raske gutt!
Om et håp eller to ble brutt,
blinker et nytt i ditt øye,
straks det får glans av det høye!

Og da vi passerte halvveis i andre omgang, skulle vi igjen få muligheten på hjørnespark. Denne gangen var det Frank Bamenye som kjempet ballen i mål, og vi hadde kommet tilbake, akkurat som Bjørnson skrev i 1860.

Rutinen ble kanskje utslagsgivende

Men også Halsen ville ha alle tre poengene. Kampuret viste 75 minutter da et høyt innlegg gikk over samtlige MIF-forsvarere, men på bakre stolpe lurte en Halsen-spiller og kunne dundre ballen i mål, fullstendig utakbart for Erik Hejer. Dermed var stillingen 3-2, uten at det unge MIF-laget lot seg knekke av den grunn.

Flere mål skulle det imidlertid ikke bli, selv om vi virkelig la press på hjemmelaget i sluttminuttene. Men vi kunne likevel reise hjem med en følelse av å ha spilt jevnt mot et voksent Halsen-lag når vi selv stilte svært ungt. Skal spillerne få utvikle seg, må de få spille, og da kan det hende det blir et og annet tap. Og nye sjanser kommer jo.

Neste kamp er faktisk et Ælv Classico 2, siden det er Strømsgodsets andrelag som kommer på besøk til Consto Arena 13. september. Avspark er satt til 18:30, men det kan bli en endring i dette. Følg derfor med i sosiale medier for oppdatert informasjon om dette opp mot kampdagen.