To Brustad-mål i cupen

Mjøndalen tok seg videre i cupen etter 2-0-seier over Hønefoss.

Første runde i NM handler om å komme seg billigst mulig videre for alle toppklubbene. For de mindre klubbene er det muligheten til å smelle av en bombe og få noen kroner inn i klubbkassa.

Årets motstander har inntil for få år siden vært en større klubb enn Mjøndalen. Hønefoss BK kjempet i flere år i øverste divisjon, men tok steget nedover i systemet og spiller nå på fjerde nivå.

Noe voldsomt stor nivåforskjell var ikke å se i løpet av første omgang på AKA Arena. Hjemmelaget løp og kjempet som løver og utlignet forskjellen med innsats. De brune hadde ballen klart mest, men kom kun til noen få sjanser før hvilen.

Det var alarmerende nok til at Vegard Hansen satte inn Fredrik Brustad til pause. Lynvingen skapte raskt trøbbel for Hønefoss og sendte også Mjøndalen i føringen etter ti minutter. Et flott forarbeid av Liseth/Brochmann/Dragsnes endte på foten til Brustad som kunne bredside inn ledermålet fra kloss hold.

Kort tid i forkant hadde Hønefoss truffet innsiden av stolpen, men det var også lagets eneste sjanse i kampen.

Mjøndalen jaget et nytt mål som ville drepe kampen og lyktes tre minutter før full tid. Alfred Scriven spilte fri Brustad og han gjorde ingen feil alene med HBK-målvakten.

0-2 ble også sluttresultatet i en kamp hvor Mjøndalen langt fra briljerte, men gjorde jobben og tok seg videre til andre runde i NM.

Hønefoss BK - Mjøndalen 0-2 (0-0)