Tilbake under streken

En god andreomgang var ikke nok for å stjele med seg poeng fra Jæren.

For bruntrøyenes offensive spill virket planløst og var preget av personlige feil de første førtifem minuttene. Bryne var ikke mye bedre, men siden de hadde Mamadou Diaw, så ledet de med to mål til pause.

Senegaleseren som er på lån fra Aalesund sendte jærbuene i ledelsen etter 32 minutter. Han fikk ballen ute på venstre side, og skuddet var akkurat godt nok til at Thomas Kinn ikke rakk bort for å avverge.

Fem minutter senere doblet han ledelsen da han satte Syver Skaar Eriksen ut av spill med en skuddfinte før han skjøt ballen i nettet med den andre foten. Omgangen ebbet ut med 2-0-ledelse, og det ble en ny mental test av dimensjoner for et ungt og skadeplaget MIF-lag. Nærmest en sjanse var vel kanskje Quint Jansen, da han forsøkte å plassere en heading i krysset på et hjørnespark. Men det var strengt tatt ikke i nærheten av å være farlig for Brynes rutinerte målvakt Igor Spiridonov.

Nytt lag på banen

Joackim Olsen Solberg ble igjen i garderoben i pausen, og Ole Amund Sveen kom inn. Men det var likevel et fullstendig endret MIF-lag som entret gressmatta for andre omgang. Allerede etter tre minutter skapte Mjøndalen noe som var virkelig farlig. Sivert Øverby slo inn fra venstre, og foran mål var innbytter Sveen kun en skostørrelse eller to fra å komme på ballen. Men mål ble det ikke.

Etter 59 minutter ble håpet om poeng tent for alvor. Igjen slo Sivert Øverby inn, og på bakre stolpe headet Kristian Lien ballen innover i feltet ned mot bakken. Erik Stavås Skistad var antakelig på ballen før den krysset målstreken, men om det var den unge midtbaneeleganten fra Konnerud eller superspissen fra Flekkefjord som skal krediteres målet får de diskutere seg imellom. Uansett var det 2-1, og over en halvtime igjen å spille.

Nær utlikning

Bryne fortsatte å virke ufarlige, men Mjøndalen slet også med å komme til flere store sjanser. Martin Rønning Ovenstad hadde et fint skudd fra distanse et drøyt kvarter før slutt, uten at det gav uttelling i målprotokollen.

Mot slutten av kampen sendte Mjøndalen mer og mer fremover, og det sørget for et par skumle kontringer mot. Nærmest utlikning var vi rundt nitti minutter, da Kristian Lien var veldig nær ved å komme først på et innlegg, men Bryne fikk ryddet unna i siste liten.

Dermed ebbet kampen ut og et nytt tap er et faktum – og en lang tur hjem for bruntrøyer som skal ut i kamp igjen allerede på tirsdag. For da er det 16. mai, og da er det hjemmekamp mot Raufoss. Avspark klokka 18!