Tilbake på vinnersporet

Et effektivt Mjøndalen kom tilbake på vinnersporet da Lillestrøm gjestet Consto Arena søndag.

Men det tok kun 45 sekunder før gjestene hadde en stor sjanse. Kanarifuglene kom frem på sin høyre side og fikk skyte fra god posisjon, men skuddet gikk i blokka og over mål. På det påfølgende hjørnesparket var nok også ballen borti hånda til en MIF-forsvarer uten at dommer valgte å gi straffespark.

Men hjemmelaget red av stormen og kom mer med i kampen ettersom gjestene fikk løpt fra seg i åpningsminuttene. Det var spilt rundt ti minutter da Sondre Solholm Johansen igjen var nær ved å styre inn et hjørnespark, men ballen snek seg på feil side av stolpen.

Så var det Nikolas Walstad som kom fremover og la flatt inn til Benjamin Stokke etter flott forarbeid. Men den profilerte spissen blåste ballen høyt over, og dermed var det fortsatt målløst på Consto Arena.

Det så også ut til å bli pauseresultatet da MIF igjen fikk dødball. På et hjørnespark knuste Sondre Solholm Johansen gjestenes nysignering Igoh Ogbu i hodeduell og styrte sikkert inn ballen i nettet bak gjestenes målvakt. Da var det spilt 44 minutter, og 1-0 ble også pauseresultatet i en kamp hvor bruntrøyene startet litt rufsete og slapp med skrekken ved et par anledninger.

Andre omgang var ti minutter gammel da Markus Nakkim felte innbytter Kent Håvard Eriksen inne i egen sekstenmeter. Lillestrøms finske stortalent Kaan Kairinen var bombesikker fra straffemerket og sendte Sosha Makani én vei og ballen den andre. Dermed var det likt på Consto Arena idet de sedvanlige treningskampbyttene kom for å gi flest mulig spilletid.

Mange unggutter kom etter hvert innpå for Mjøndalen, uten at kvaliteten sank nevneverdig. Etter 77 minutter sendte Lars Olden Larsen ballen gjennom til en fremstormende Nikolas Walstad, som la inn flatt foran mål. Der stod hans gamle lagkamerat fra Ull/Kisa, Espen Bjørnsen Garnås. Hallingen, som var ung og lovende i MIF i 2014, var uheldig og satte ballen i eget mål.

Gjestene avsluttet best og var nær utlikning ved to anledninger de siste ti minuttene. Men mål ble det ikke, og bruntrøyene vant dermed sin tredje treningskamp av fire til nå. Det begynner å se lyst ut med to uker igjen til seriestart. Generalprøven finner sted på Consto Arena lørdag førstkommende, og da heter gjestene Sarpsborg 08. Kampen starter kl.1500.