Tidlige mål sikret tre poeng i Trøndelag

Bruntrøyene har fortsatt heng på kvalikplass etter seier mot Stjørdals-Blink lørdag ettermiddag.

Og det meste av action skjedde i første omgang. Snaut sju minutter var spilt da Mjøndalen skapte sin første sjanse i kampen da Brinder Singh og Martin Rønning Ovenstad kombinerte på høyre side. Nede ved dødlinja slo sistnevnte inn ballen flatt foran mål, og på bakre stolpe stod Benjamin Stokke klar og satte ballen kontrollert inn i det åpne målet.

Tre minutter senere angrep Mjøndalen igjen, og denne gang på venstre side. Love Reuterswärd prøvde å legge inn, men det endte med hjørnespark. På hjørnesparket endte ballen omsider opp hos Brinder Singh, som fikk stjernetreff og satte ballen i krysset fra tjue meter. Dermed ledet Mjøndalen med to på bortebane allerede før det var spilt ti minutter.

Redusering

MIF rullet på videre, men klarte ikke øke ledelsen. I stedet var det Blink som reduserte midtveis i omgangen da de fikk avslutte for første gang, og det var Mats Lillebo som skåret. Mannen som før fylte tredve kanskje er en av trønderklubbens største spillere gjennom tidene allerede plukket ned ballen inne i feltet, og kunne skyte med venstrebeinet. Avslutningen krøp ned i hjørnet, og stillingen var 1-2.

Reduseringen gjorde ikke at MIF slapp seg ned, men fortsatte å angripe. 26 minutter var spilt da Adrian Hansen fikk vist frem skuddbeinet, men Blinks målvakt var dyktig og reddet forsøket fra 21-åringen.

Unødvendig utvisning

Men selv om tempoet og intensiteten sank etter en underholdende første halvtime, skulle det bli mer drama før dommeren blåste til pause. Og det var hjemmelaget som angrep på overtid, og i et klønete forsøk på å nå ballen inne i feltet klarte hjemmelagets Morten Strand å felle Joackim Olsen Solberg. Dermed fikk Blink-spilleren sitt andre gule kort for kampen – og det ble med det også hans andre utvisning i 2022-sesongen. Dermed var hjemmelaget henvist til å spille med ti mann i hele andre omgang.

Og Mjøndalen satte fart på angrepsspillet igjen i starten av andre omgang. Men mål skulle det ikke bli, selv om både Brinder Singh og Sivert Øverby fikk fine sjanser, klarte ikke bortelaget å øke ledelsen. Resten av omgangen ble nærmest en transportetappe, og heller ikke et Blink i poengnød klarte å sette Thomas Kinn på store prøver. Og dermed kunne Kevin Nicol innkassere sin første borteseier som hovedtrener for MIF – og håpet om kvalik lever fortsatt for høstlaget Mjøndalen.