Tester spiss mot Start

Simonas Stankevicius (21) kan bli Mjøndalens nye målscorer.

Annonse:

Lørdag 18. februar kl. 16 får Mjøndalen en tøff oppgave når de møter Start på Isachsen stadion. Start rykket i fjor ned fra Eliteserien og har seriøse planer om å gå rett opp igjen på første forsøk.

Han har fysikk og luftstyrke og er en type spiller vi har lett etter

— Vegard Hansen

Spent på spiss

I treningskampen kommer MIF til å teste ut prøvespilleren Simonas Stankevicius på topp. Den 21 år gamle spissen fra Litauen har fartstid fra Leicesters akademi og står med 10 landskamper for hjemlandet.

- Han har fysikk og luftstyrke og er en type spiller vi har lett etter. Så vi ønsker å se han som spiss mot Start. Vi må nok ta en beslutning rundt Simonas i etterkant av lørdagens kamp siden vi reiser til La Manga allerede på onsdag, sier hovedtrener Vegard Hansen.

Gauseth i ny rolle

Mot Start vil Hansen fortsette å drille Christian Gauseth i en kantrolle. En posisjon treneren mener passer godt til Gauseth.

- Christian er en god ballspiller, smart og flink til å finne mellomrom. Han er også god til å holde på ballen i stressede situasjoner og skape ro og balanse i laget. Kantrollen er en posisjon hvor vi får brukt hans egenskaper, sier Hansen.

Kantrollen er en posisjon hvor vi får brukt hans egenskaper

— Vegard Hansen

Mjøndalen går tilbake til 4-4-2 etter å ha testet ut Pontus Silfwer i en dypere spissrolle i de foregående treningskampene.

Quint må vente

Nyervervelsen Quint Jansen (midtstopper) blir ikke å se mot Start. Et overtråkk gjør at han tidligst er spilleklar til torsdagens kamp mot Rubin Kazan på La Manga. Ellers står også Mads Hansen, Thomas Sørum og Magnus Sylling Olsen over mot Start.

Mads Gundersen, Vamouti Diomande og Mathias Fredriksen er fremdeles langtidsskadde.

Annonse fra Eliteserien: