Kent Håvard Eriksen under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Mjøndalen på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Terminerer kontrakten med Kent

Mjøndalen IF og Kent Håvard Eriksen er enige om å avslutte kontrakten. Bakgrunnen for det hele er udramatisk.

Annonse:

- Jeg har kjent litt i det siste på at jeg er sliten, og når jeg legger ned så mye trening og resultatene uteblir i form av skåringer, så forsvinner motivasjonen litt etter mange år i toppfotballen, sier Kent Håvard selv, som nå legger fotballskoene på hylla til fordel for sivil jobb.

Jobben det er snakk om, er i NEP Norway, som leverer kringkastingstjenester og blant annet produserer kampene i norsk toppfotball. Dermed kommer han til å beholde et bein innen fotballen, selv om spillerkarrieren er over.

Avsluttet OBOS-karrieren som målvakt

Han kom til Mjøndalen i starten av august 2021 og skåret allerede i debuten hjemme mot Tromsø. Det skulle bli ytterligere to mål til i fjorårets Eliteserie, blant annet i femmålsseieren mot Kristiansund. I år har det blitt en del benkesliting, men ble svært viktig da Thomas Kinn ble utvist mot KFUM Oslo. Kent Håvard var sikker i sin sak, tok på seg hanskene og fikk låne ei grønn trøye og tok oppstilling mellom stengene i den tiden som gjenstod på dommerens klokke.

- At jeg skulle avslutte karrieren i OBOS-ligaen som målvakt er vel det mest uventede som har skjedd i hele karrieren, smiler den sympatiske storskåreren.

- Perioden jeg har vært i MIF, har vært helt strålende. Jeg har trivdes helt supert her, og jeg har til gode å møte noen her som jeg ikke liker. Å være i MIF har vært en kjempeopplevelse, og jeg ønsker å takke alle, både medspillere, støtteapparat og ikke minst supporterne, sier Kent Håvard.

Ser frem til mer tid med familien

Som tobarnsfar ser han nå frem mot et mer vanlig liv med helgefri og mer tid med både kone og barn.

- Det er viktig for meg å være en far som er til stede for barna sine, og dessverre er det vanskelig å kombinere med jobben som toppfotballspiller. I tillegg har jeg slitt med å få spilletid og responsen på treningen jeg har lagt ned, har dessverre uteblitt i år. Når jeg da fikk et jobbtilbud som fristet veldig, var det en avgjørelse som var grei å ta, selv om det er mange i MIF jeg kommer til å savne, forteller han.

- En helt spesiell person

Vegard Hansen er full av lovord om spilleren som nå velger å gi seg.

- Jeg har vært i toppfotballen i tretti år nå, og kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har møtt noen som har håndtert det å ikke få spille så bra som Kent Håvard. Enten han har blitt byttet ut eller vraket fra startelleveren så har hans innstilling vært den samme: Han har kun hatt fokus på å gjøre laget bedre og hvordan han kan bidra for å få det til, selv om han ikke er på banen. Han er en helt fantastisk fyr også utenfor banen, roser hovedtreneren.

Hansen trekker også frem profesjonaliteten Kent Håvard har utvist.

- Han er utrolig profesjonell når det gjelder trening, søvn og mat – Kent Håvard er en ekte tjuefiretimersutøver, og i klubben har vi stor forståelse for at han ønsker å gjøre noe annet når han ikke når de sportslige resultatene han har satt seg.

Vi ønsker å takke Kent Håvard for den solide innsatsen i brunt både på og utenfor banen, og ønsker lykke til videre i sivil jobb!

Annonse fra Obos-ligaen: