Tapte viktig kamp i bunnstriden

MIF2 hadde sjansen til å ta seg over streken mandag kveld, men tapte mot Halsen.

Annonse:

Forutsetningene før avspark var klare – etter en solid formhevning hadde MIF-rekruttene mulighet til å komme på sikker plass dersom tabellnabo Halsen ble beseiret på bortebane i Larvik.

Men Bergeskogen er en ekkel arena for bruntrøyene, og Halsen har et fysisk bra lag som klarer å spille effektiv fotball, til tross for at de også sliter i bunnen av Norsk Tipping-ligaen. Det er imidlertid ikke noe nytt for vestfoldingene, og de klarte å stå imot trykket våre unge rekrutter la inn i den første halvtimen. For da var bruntrøyene best, likevel at det ble skapt store sjanser. Nærmest var kanskje Sander Bratvold etter 27 minutters spill, men avslutningen fra forrige rundes tremålsskårer ble for svak.

Da Christian Massanet og Daniel Skare med forbilledlig offervilje klarte å forhindre Halsen i å lage mål på tampen av første omgang, ble det målløst til pausehvilen i det som ble en stadig surere kveld i den evinnelige vinden som alltid skal blåse over Bergeskogen i det som en gang var Tjølling kommune.

Sure baklengs

Etter hvilen skjedde det ikke stort de første tjue minuttene. Det var helt åpenbart at dette var to lag som ikke hadde kvelden, og da Ari Bewianberg fikk sitt avslutningsforsøk blokkert etter 77 minutter, trodde kanskje folk at her blir det målløst.

Men Halsen hadde mest vilje, guts og ferdigheter på slutten. De tok ledelsen med ti minutter igjen av ordinær tid, og i et forsøk på å utlikne, blottet vi oss bakover, slik at Halsen kunne punktere kampen etter 88 minutter. Da ble det – som vanlig – tap på østsiden av Numedalslågens utløp.

Det betyr at vi har åtte kamper igjen og ligger fire poeng unna fast plass. Fortsatt har vi altså mye i egne hender, og første mulighet til tre poeng kommer mandag 11. september, da Sandefjord 2 kommer til Consto Arena klokka 19. Ta gjerne turen!

Annonse fra Obos-ligaen: