Tapte to poeng på tampen

Etter hundre minutters slit kunne Mjøndalen konstatere at det ble med ett poeng hjem fra Sarpsborg.

Annonse:

(Foto: Drammens Tidende)

Alt lå til rette for en flott fotballkamp i Sarpsborg onsdag kveld. Stadion lå badet i sol, og med to lag som begge trenger poeng for å komme seg vekk fra bunnstriden, borget det for spenning fra avspark. Kampene mellom disse to lagene blir ofte også veldig jevne, men for å vinne denne kampen måtte MIF bryte en barriere.  Bruntrøyene har nemlig aldri vunnet på bortebane mot Sarpsborg 08.

Vegard Hansen og resten av trenerteamet gjorde noen endringer på laget etter den tøffe bortekampen mot Brann søndag. Målvakt og forsvarslinje var den samme, men på midten kom Joackim Olsen Solberg og Christian Gauseth inn for henholdsvis Ole Amund Sveen og Isaac Twum. På høyrekanten startet Fredrik Brustad, mens Lars Olden Larsen var benket.

Mål etter minuttet

MIF fikk en pangstart på selve kampen. Det var enda ikke spilt minuttet idet gjestene fikk et kast høyt inne på hjemmelagets banehalvdel. Fredrik Brustad er ikke bare rask, han kaster også langt – så også denne gang.

Inne i feltet kriget Markus Nakkim og Christian Gauseth ballen videre til Sondre Solholm Johansen, som feide til ballen fra spiss vinkel. Anders Kristiansen burde muligens ha avverget skuddet, men det gjorde han ikke, og etter litt nøling godkjente dommeren målet. Mjøndalen hadde dermed sjokkåpnet på en vanskelig bortebane.

Hjemmedominans i første omgang

Hjemmelaget responderte umiddelbart, men MIF-forsvaret ryddet unna det aller meste. Etter snaut åtte minutters spill ble det farlig da Mohammed Ofkir fikk skyte fra skrått hold, men den knallharde avslutningen gikk over.

Begge lag fortsatte det intensive presset, og det var ikke mye å skrive om i solsteiken på Sarpsborg Stadion før Sarpsborg igjen kom til en stor sjanse midtveis i første omgang. De spilte seg rundt på sin høyre side, og innlegget kom mot tidligere MIF-spiller Jonathan Lindseth. Men headingen gikk rett på Sosha Makani.

Etter hvert begynte hjemmelaget å trille veldig mye ball, og etter en intensiv første halvdel av omgangen sank tempoet noe. Men Sarpsborg fortsatte å være det sterkeste laget, selv om avslutningene gang på gang gikk i MIFs forsvarsblokk. Dermed gikk laget til pause med 1-0-ledelse til gjestene fra Eiker.

Fortsatt hjemmedominans

I andre omgang kom Mjøndalen noe mer med i kampen, men det var fortsatt hjemmelaget som hadde ballen mest. Likevel – det var vi som kom til omgangens første sjanse da Fredrik Brustad la inn mot Martin Rønning Ovenstad. Og liungen fikk avsluttet, men ble forstyrret såpass at det kun ble et hjørnespark ut av det.

Så overtok Sarpsborg føringen igjen, og etter en times spill stod de i kø for å skåre. Først var Ibrahima Koné kun skonummeret fra å treffe ballen, før Jonathan Lindseth igjen fikk sjansen, men blåste ballen høyt over mål. MIF kunne puste lettet ut, men hang virkelig i tauene nå for å forsvare ledelsen.

Men til tross for stor overlegenhet hva gjelder ballbesittelse, slet Sarpsborg med å komme til flere store sjanser. Til dels gikk det for sakte når de hadde ballen, til dels forsvarte Mjøndalen seg godt. Først etter 77 minutter ble det igjen farlig da et innlegg gikk over alle, inkludert Sosha Makani, men igjen var Jonathan Lindseth ikke nøyaktig nok da han skulle avslutte.

85 minutter var spilt da hjemmesupporterne forsøkte å bygge opp stemningen ved å trampeklappe da Sarpsborg fikk frispark inne på Mjøndalens banehalvdel. Men frisparket var svakt og endte opp i klypene på Makani. Da kunne man tenke at det muligens var symptomatisk for hjemmelaget i kveldens kamp.

Bittert poengtap på overtid

Avslutningen på kampen var definitivt ikke for de med dårlig hjerte. Det finnes neppe en MIF-supporter som så kampen og har særlig med negler igjen. Først headet Koné i stolpen da klokka viste 92 minutter og 40 sekunder spilt. Det var powerplay i hockeytown på tampen.  

Dommer Ola Hobber Nilsen hadde lagt til hele sju minutter, men en skade på en MIF-spiller gjorde at det heller ikke ved 97 passerte minutter ble blåst av. Og så, etter 97 minutter og 27 sekunders spill satt utlikningen for et hjemmelag som hadde presset og presset. Ingen klarte å få unna Eirik Wichnes innlegg, og på bakre stolpe stod kaptein Joachim Thomassen klar for å banke ballen i mål. Det gjorde han, til enorm lettelse for hjemmelaget og ditto skuffelse for MIFs galeislaver. Og målet ble siste spark på ballen før Hobber Nilsen blåste av.

Det er selvsagt enormt skuffende og bittert å tape to poeng helt på tampen igjen, men samtidig har Mjøndalen slitt med å få med seg poeng i slike kamper i tidligere sesonger i Eliteserien. Nå ser det ut til at vi har fått inn denne egenskapen i laget, og det lover likevel bra for fortsettelsen i en divisjon som også i år ser ut til å være veldig jevn.

Annonse fra Eliteserien: