Logo

Tapte poeng i siste sekund

Rekruttlagets kamp mot Ready mandag kveld ble en begivenhetsrik affære.

Idet serien nærmer seg slutten trenger MIF2 sårt hvert eneste poeng for å sikre spill på dette nivået også neste år. Og mot bunnkollegaene fra Oslo vest startet det hele så bra. Vi festet grepet allerede fra avspark og beleiret motstanderens målgård.

Men mål ble det ikke. Den første som prøvde seg, var Jibril Bojang, men han klarte ikke å vri ballen i mål da han kom fossende frem på venstre kant og avsluttet med høyre fot etter ti minutters spill.

Etter at både Erick Sagbakken og Frank Bamenye hadde hatt sjansen til å gi hjemmelaget ledelsen, lyktes det oss endelig å få ballen i mål da det var spilt 39 minutter. Gustav Sving Helling satte hodet på et innlegg fra høyre, men skåringen ble korrekt annullert for offside.

Det var imidlertid den selvsamme Sving Helling som skulle gi oss ledelsen. 42 minutter var spilt da Aristide Sagbakken skjøt godt, men ikke godt nok til å overliste gjestene målvakt. Han måtte gi retur, og da var vår toppskårer denne sesongen frempå for å gi oss ledelse til pause.

Kun tre minutter etter pause doblet toppskåreren både sin egen og lagets målkonto for dagen. Pasningen fra midtstopper Adrian Hansen var elegant, og alene med målvakt gjorde lysluggen ingen feil. Dermed 2-0 etter 48 minutter.

Enda en gang skulle Sving Helling sette ballen i mål, men igjen ble det avvinket for offside. Men 3-0 skulle komme. Mathias Fredriksen, som kom inn som innbytter etter sitt lange skadefravær, hadde ikke glemt gamle kunster. Som varm kniv i smør skar han gjennom gjestenes forsvar med ballen limt til foten. Pasningen nådde Pontus Silfwer, som skåret like sikkert som en Volvo 240. Da var det spilt 56 minutter, og det hele så meget komfortabelt ut for vertenes del.

På grunn av skader og stor kampbelastning ble det imidlertid en del bytter utover i andre omgang. Særlig forsvarsleddet skulle merke det, og et heltent Ready-lag begynte å ane muligheten for å få oss til å skjelve da de reduserte med elleve minutter igjen av ordinær tid.

Virkelig dramatisk mente vel ingen på Consto Arena denne kjølige oktoberkvelden at det var før Ready skåret igjen etter 85 minutter. Det ville være god læring for alle ungguttene på banen å holde ut dette, tenkte vi på sidelinjen.

Hadde det bare vært så vel. På overtid utliknet gjestene, og berøvet oss dermed for to viktige poeng i nedrykksstriden. Dette var helt klart et poengtap hvor vi utelukkende kan laste oss selv, men også må berømme motstanderen for ikke å ha gitt opp. Men det er fortsatt helt opp til oss selv å ta nok poeng til å redde plassen.

Neste kamp er en riktig langtur – i Vadsø venter Norild lørdag 12. oktober. Avspark er klokka 13:00, og vi blir veldig overrasket om vi møter bortesupportere så langt nordøst!