Tapte for topplaget

Dessverre tapte rekruttene også andrelagsoppgjøret mot Vålerenga mandag kveld.

MIF 2 - Vålerenga 2 2-5 (1-4)

Dette var en kamp mellom topp og bunn, men likevel var Vegard Hansen optimist før avspark. Han hadde god tro på at det var muligheter også mot topplaget fra hovedstaden. Dessuten la han til at han forventet at våre A-spillere skulle stå frem mot det som i praksis var et rent juniorlag uten spillere med særlig eliteserieerfaring.

Men allerede etter fem minutter lå vi under. Skuddet var det ingenting å si på – et fantastisk langskudd som vår målvakt Erik Hejer var sjanseløs på. Men presset på ballfører skulle vært bedre, så hadde vi unngått å slippe inn det målet.

Som vertskap skulle en nesten tro at oppladningen til kampen hadde vært en studie i skikk og bruk. Gjestfriheten fortsatte, og kampen var kun femten minutter gammel da gjestene skåret sitt andre mål for dagen. Igjen var det dårlig press på ballfører, motstanderen fikk lagt inn fra sin høyre side og headingen satt kontant i mål.

Vi kom mer med etter 0-2. Midtveis i omgangen reduserte Alfred Scriven da han satte en retur i mål etter et godt angrep. Kun tre minutter senere kom vi til ytterligere en kjempesjanse. Men en skog av bein fra Oslos østligere bydeler forsvarte sitt eget mål godt, slik at vi ikke klarte å finne nettmaskene med ballen. Også Mathias Deinboll Moldjord kom til en god sjanse i den perioden av kampen som må kunne sies å være vår beste.

Men så skjedde det som så altfor ofte har skjedd for MIF2 i år – motstander skårer når vi har en god periode. Denne gangen kom motstander seg løs på venstre side. Innlegget var igjen godt, og på nytt ble det mål. Da var det spilt 35 minutter. Ikke heller ga gjestene seg med dét – syv minutter senere sørget et nytt langskudd for at pausestillingen var 1-4 i gjestenes favør.

Et kvarter var spilt av andre omgang da vi også forærte motstander et straffespark. Muligens var det tvilsomt, men det er dommeren som dømmer. Straffesparket ble ekspedert i mål, og dermed var det blytungt for hjemmelaget.

Tjue minutter senere fikk gjestene enda et straffespark, men denne gangen gikk ballen i tverrligger og ut. Vi fikk et trøstemål fem minutter før slutt, da innbytter Gustav Sving Helling skåret sikkert alene med keeper. Men vi tapte 2-5, og dermed ligger vi helt i bunnen av tabellen.

Trøsten får være at vi nå skal møte lag som ligger like over oss, slik at det skal være poengmuligheter de neste kampene. Allerede fredag går neste kamp av stabelen. Vi reiser til Drøbak for å møte Drøbak-Frogn på Seiersten stadion. Avspark kl. 19:00 – hva med en liten pinseutflukt til Drøbak fredag kveld? Én ting er sikkert – gutta trenger all den støtte de kan få.