Tappert forsøk ikke nok mot serielederen

Gjelleråsen kom på besøk for å innvie det nye banedekket på Consto Arena – og viste hvorfor de er serieledere.

Men MIF-rekruttene gikk fryktløst til verks og okkuperte gjestenes banehalvdel de første fem minuttene av kampen. Magnus Bækken var nær ved å gi hjemmelaget ledelsen da han ble spilt gjennom etter drøyt fire minutters spill og forsøkte å vippe ballen over målvakten, men Gjelleråsens sisteskanse var med på notene.

Da kampuret viste ni minutter, var det serielederens tur til å yppe seg. De tråklet seg gjennom vårt forsvar, men Erik Hejer viste hvorfor han har tillit og slo ballen ut til et hjørnespark som ble klarert.

Kvarteret var gått da bortelaget viste hvorfor de leder Norsk Tipping-ligaens avdeling 6. Et angrep langs deres venstre side gjorde at ballen endte inne i boksen, og avslutningen kom. Igjen var Hejer nær ved å avverge, men denne gangen kunne han ikke stå imot og måtte se på at ballen trillet inn i nettet bak ham. Dermed ledet Gjelleråsen.

Gjenerobret ledelsen

Men rekruttene skulle utlikne ganske raskt. Midt i omgangen leverte bruntrøyene angrepsspill av høy klasse, og selv om Gjelleråsens målvakt reddet det første forsøket var han sjanseløs da Magnus Bækken kontrollerte inn utlikningen. Lagene var like langt.

Imidlertid skulle bortelaget ta med seg ledelsen inn i garderoben. Det var spilt 36 minutter da en høy ball ble stusset inn i bakrommet. Vårt forsvart var utmanøvrert, og da kunne selv ikke Erik Hejer ordne opp helt alene. De var igjen i ledelsen, og 1-2 ble også pauseresultatet.

Andre omgang skulle bli relativt sjansefattig og lite å skrive hjem om. Gjelleråsen åpnet klart best og utsatte vårt forsvar for en kanonade, men det ble ryddet unna til slutt. Vi kom mer med i kampen, men mot et godt organisert, klokt og disiplinert topplag ble oppgaven for stor. Ikke produserte gjestene noe særlig heller, og kampen ebbet til slutt ut med 1-2-tap for våre unge og lovende.

Men vi ser fremover. Førstkommende lørdag setter vi oss på flyet nordover igjen, da heter motstanderen Fløya. Nye sjanser kommer!