Tapper innsats mot topplag

MIF2 tapte 0-1 mot opprykksjagende Fløya søndag kveld, men viste tapper innsats.

For laget bruntrøyene mønstret denne kvelden hadde en snittalder på kun 18 år. Syver Skaar Eriksen og Erik Hejer var de store veteranene for rekruttene denne kvelden, som blant annet hadde en angrepsrekke med to av tre spillere født i 2007.

I sommer rundtspilte Fløya oss og vant 6-1 samme dag som Tromsø var vertskap for Midnight Sun Marathon, noe vi ufrivillig fikk med oss som følge av streiken blant flymekanikerne som pågikk da. Det var derfor med bange anelser vi gikk til kampen.

Men allerede fra avspark viste unggutta at det gror godt i Sparebanken Øst-Akademiet – ja, meget godt. De unge MIF-spillerne trykket til i dueller og hadde tro på det de drev med, slik at første omgang var en meget jevn affære. Nærmest skåring var også hjemmelaget to minutter før pause, da dagens MIF2-kaptein Tobias Bjørnstad fikk avsluttet et fint MIF-angrep, men en god Fløya-målvakt avverget slik at det var målløst til pause.

Beholdt initiativet

Og ikke tro at de unge rekruttene var kjørt til pause. Andre omgang begynte med et voldsomt initiativ fra hjemmelaget, og bruntrøyene kom meget nær mål etter femti minutter. Johannes Dahlby har vært lenge ute med skade, men viste sitt store potensial da han snurret rundt med en Fløya-forsvarer og fikk skutt fra kanten av sekstenmeteren, men igjen viste Fløyas målvakt sin klasse og fikk en finger på skuddet. Hjørnesparket ble det ikke noe ut av, men Fløya var rystet. Seks minutter senere var MIF2 frempå igjen. 2007-modellen Trym Erstad fikk avslutte, men Fløyas bakerste mann var igjen med på notene.

Samme mann var nær ved å sende hjemmelaget til himmels igjen med åtte minutter igjen på klokka, men Fløyas dyktige sisteskanse var ikke til å overrumple i dag. I stedet skjedde det som ikke måtte skje. Med fem minutter igjen av kampen fikk Fløya en overgangsmulighet som de utnyttet til fulle og kunne ta ledelsen.

Klarte ikke mobilisere mer

MIF-rekruttene satte inn en sluttspurt, men slitne bein klarte ikke produsere nok til å sette virkelig press på topplaget, som med sine tre poeng fortsatt henger med Gjelleråsen og andrelaget til en klubb litt lengre ned mot Drammensfjorden om plass i neste års PostNord-liga.

Vi på vår side ser kun fremover. Neste kamp for MIF-rekruttene er borte mot Bossekop i Alta søndag 25. september, mens neste hjemmekamp er på det nokså uortodokse kamptidspunktet kl 14.00 en onsdag, nemlig 28. september. Da er det Tromsøs rekrutter som gjester Consto Arena – og skulle du ha muligheten så lover vi fin fotball og heltente unggutter.