Tap på Oslo Øst

Én god omgang var ikke nok til å tukte serielederen.

Søndag var det duket for ny kamp i Norsk Tipping-ligaen da Mjøndalens andrelag gjestet Intility Arena. Motstanderen var den suverene serielederen Vålerenga 2. Men det var ikke en gjeng som hadde tapt på forhånd som stilte opp dagen etter Vegard Hansens femtiårslag.

Siden Vegard slappet av hjemme på sofaen med cola og potetgull i luksusleiligheten var det juniorlagets trener Bjarne Ingebretsen som ledet laget i denne kampen. Og hans instrukser var å gå i strupen på hjemmelaget.

Med to debutanter på banen (den nye juniormålvakten Gard Thomas og midtstopper Per-Magnus Steiring som dagen før ankom Østlandet fra Sogndal) var det gjestene som styrte kampen fra start. Dessverre ble det ikke mål i løpet av det første kvarteret, og hjemmelaget kjempet seg gradvis inn i kampen. Men heller ikke foran debutanten ble det farlig, mye takket være vår gode forsvarsfirer.

Vi var svært nær å komme til en stor sjanse midtveis i omgangen da Vålerenga surret det til for seg med tversoverspill i egen sekstenmeter. Gustav Sving Helling var kun millimetre unna å snappe til seg ballen da hjemmelaget ble hasardiøse, men dessverre for oss klarte de akkurat å klarere ballen.

Da halvtimen var spilt kom vår målfarlige spiss Gustav igjen til en stor sjanse. Denne gangen fikk han også avsluttet, men ballen sørget for stolpeklirr i stedet for nettsus. Vålerenga misbrukte også en stor sjanse da debutant Gard Thomas reddet mesterlig på en heading minuttet før dommeren blåste av for pause, slik at det stod 0-0 etter en jevn første omgang hvor vi kanskje hadde vært best i banespillet.

Men i en jevn serie er det ofte marginer som skiller topp og bunn. Vålerenga skåret på sin første sjanse etter hvilen. En tellefeil i forsvaret gjorde at vi glapp i markeringene, og da Vålerengas sommerimport Ousmane Camara kom gjennom mellom vår stopper og sideback, kunne ikke Gard Thomas holde nullen lenger. Guineaneren skåret enkelt alene med vår sisteskanse.

Vålerenga var mye bedre i denne omgangen, og vi slet med å holde følge på hjemmelagets hurtige pasningsspill. Vi løp mye mellom, og det lå egentlig flere mål i lufta på Intility denne søndagsettermiddagen i begynnelsen av årets fårikålsesong.

Etter 74 minutter slapp vi inn nummer to. Et uheldig forsøk på å klarere ballen endte hos svenske Erik Israelsson, som satte ballen i åpent mål fra lang distanse.

Våre desperate forsøk på å redusere lyktes ikke, og egentlig kom vi ikke til farligheter heller, selv om vi mot slutten flyttet alt vi har inn for å true hjemmelagets mål. Dermed ebbet kampen ut med 2-0 til hjemmelaget, noe som alt i alt var fortjent. Men hvis vi bare hadde skåret i første omgang…

Vel, det blir spekulasjonene. Neste kamp for Mjøndalen 2 går mot det gamle storlaget Frigg. Kampen går av stabelen på Marienlyst (I Oslo, ikke Drammen) mandag 16. september. Avspark klokka 19:00 – møt gjerne opp!