Tap mot Moss etter tomålsledelse

Mjøndalen storspilte i førtifem minutter, men tapte til slutt.

Det var et skadeplaget MIF-lag som tok imot det gamle storlaget, som i fjor endelig kom seg opp igjen til nivå 2 i norsk fotball etter flere års ørkenvandring. Særlig i forsvaret var bruntrøyene hardt rammet, og foran reservemålvakt Sondre Svanes Strand var det Ole Amund Sveen som tok oppstilling som midtstoppervikar.

Og bortelaget startet friskt mot et lite samspilt MIF-forsvar. Sju minutter var spilt da Adrian Hansen felte en motstander på tjue meter. Frisparket gikk i muren, men returen ble snappet opp av en mossespiller, som fyrte løs. Sondre Svanes Strand var i full strekk og fistet ballen utenfor stolpen. Hjørnesparket ble det imidlertid ikke noe av.

Mathias Bringaker fikk Mjøndalens første sjanse da han fikk ballen etter en svak klarering, men navnebror Eriksen Ranmark var med på notene og reddet. Imidlertid måtte han gi tapt etter et kvarters spill. Og det var etter flott angrepsspill.

Lien-dobbel

Det startet på venstre side, og da innlegget kom, klarte ikke Eriksen Ranmark annet enn å klarere rett i beina på Kristian Lien. Sørlendingen viser stor målteft og tuppet ballen rett inn i det åpne målet. Dermed stod det 1-0 – og det var ikke det siste vi så til flekkefjæringen i denne kampen.

For midtveis i omgangen var han først på et innlegg og styrte ballen i retning mål. Men en mossekråke flakset desperat på streken og headet ballen ut via tverrliggeren. Og i denne fasen av kampen var det panikk i motstanderens forsvar hver gang bruntrøyene fikk en dødball.

Etter en snau halvtime økte MIF ledelsen. Og igjen var det Kristian Lien. Han var på rett sted til rett tid og kunne enkelt sette ballen i mål da han dukket opp på bakre stolpe etter et innlegg fra høyre. Målet var på beste Gary Lineker-manér – og da tok lagene av en eller annen grunn drikkepause i det kjølige marsværet.

Trygg pauseledelse ble til tidlig utlikning

Martin Rønning Ovenstad var veldig nær ved å lage 3-0 da det var spilt 38 minutter. Liungen kunne skyte fra tretten meter etter et nytt flott MIF-angrep, men det knallharde skuddet gikk i stolpen. Og da ble det med 2-0 til pause – og dessuten enda en skade da Syver Skaar Eriksen gikk ned for telling etter førti minutter. Men Mjøndalen hadde vært helt overlegne mot gjestene, og det hele så trygt ut.

Moss skjønte imidlertid at bakre firer både var lite samspilte og slet hvis det ble satt stor fart på. Østfoldbyen har jo også fostret Geir Moen, og det skulle ikke engang ta fem minutter før lagene var like langt. Først reduserte de tre minutter ut i omgangen da MIF-forsvaret ikke klarte å stå imot etter et innlegg fra venstre – og kun halvannet minutt senere ivaretok Kaya Makosso tradisjonene etter Kjell Olofsson og sendte ballen rett i mål på et frispark fra 22 meter.

Fullførte snuoperasjonen

Hjemmelaget jobbet seg imidlertid inn igjen i kampen, men klarte ikke produsere samme flotte angrepsspill som i første omgang. Mathias Bringaker lot imidlertid mossingene smake sin egen medisin da vikarmålvakt Sondre Svanes Strand banket ballen ut i retning av motstandernes mål midtveis i andre omgang. Siddisen sprintet fra mosseforsvaret, men avslutningen ble for dårlig.

Ni minutter før slutt fullførte gjestene snuoperasjonen. Mjøndalen forsøkte å jage utlikning i det som stod igjen av kampen, men kom ikke nærmere enn Keerat Singhs mulighet tre minutter før slutt. Unggutten kunne avslutte etter flott veggspill, men kom for nær vår gamle leiesoldat Mathias Eriksen Ranmark, og dermed ebbet kampen ut med seier for Moss. Selv om det ble tap, var det imidlertid mye positivt å ta med seg for et skaderammet MIF-lag.